Amenajare living Practic

Idei de amenajare pentru mai mult spatiu

O locuinta mare nu inseamna doar o suprafata generoasa. In cazul amenajarilor interioare totul tine si de modul in care stim noi sa realizam acest lucru. Dintr-o simpla greseala putem transforma o camera aerisita si spatioasa intr-una care sa ne ofere o usoara senzatie de sufocare.

Asadar, cum putem face ca o sufragerie, de exemplu, sa para mai mare? Primul sfat pe care toti designerii de interior il dau este legat de „deschiderea” cromatica a camerei. Vopsirea / zugravirea peretilor camerei de zi si tavanul acestuia intr-un alb pur sau orice alta culoare deschisa poate sa faca adevarate minuni in crearea impresiei de spatiu marit. Pastrarea unui design minimalist si a unei singure scheme de culori va ajuta foarte mult in oferirea de mai multa luminozitate.

In amenajarea unei camere de zi care nu e foarte generoasa din punct de vedere al spatiului pus la dispozitie e bine sa stim sa profitam cat mai mult de pe urma luminii naturale. Astfel, poti alege o schema cromatica formata din culori cat mai deschise. In cazul in care nu esti atat de norocos incat locuinta ta sa fie una foarte luminoasa, atunci trebuie sa apelezi la corpurile de iluminat care, daca sunt bine alese, vor oferi un plus de personalitate si vor juca rolul unor importante elemente de decor.

Cand vine vorba de iluminatul artificial, pe langa cele principale, e bine sa ne indreptam atentia si catre corpurile de iluminat pentru lumina ambientala, care sunt reprezentate in special de lampile suspendate, lampadare sau spoturi incastrate. Sa nu uitam nici de corpurile de iluminat pentru lumina punctuala, care au rolul de a accentua anumite zone din casa.

Obiectele de mobilier trebuie sa fie si ele alese cu atentie pentru sufrageria mica, astfel incat ele sa nu incarce foarte mult aceasta incapere. Ideal este ca mobila sa aiba cat mai mult spatiu deasupra ei (deci nu alege una care sa ajunga pana in tavan). De asemenea, lasa picioarele mobilei la vedere, deoarece in acest fel vei crea foarte usor iluzia unui spatiu mai mare.

Integrarea oglinzilor in planurile tale de redecorare este de asemenea benefica. Ele vor pacali ochii facandu-i sa creada ca dimensiunile sufrageriei sunt mult mai mari decat in realitate.

Related posts

Camera copilului, un proiect serios. Ambientul si culorile.

Adina Meyers

5 cabine de dus cu usi batante pe care le poti comanda online!

Adina Meyers

Conceptele nordice KUMA pentru proiectele rezidențiale

Adina Meyers