Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Idei de amenajare a holului de la intrare pentru o casa mult mai primitoare

Care este primul lucru pe care il vezi atunci cand ajungi acasa? Holul, bineinteles. Asta inseamna ca modul in care este amenajat acesta isi poate pune semnificativ amprenta asupra starii pe care o avem in momentul in care ne intoarcem, de exemplu, de la locul de munca.

Faptul ca reusim sa avem un hol frumos amenajat si organizat, toate lucrurile fiind la locul lor, nu doar ca ne va binedispune in momentul in care deschidem usa sa intram in casa, dar ne va usura inclusiv viata. In ce sens ne va usura viata? Pai… gandeste-te. Daca totul este organizat, atunci cand pleci vei stii exact unde sunt cheile si nu vei mai pierde minute bune cautandu-le. Lucru valabil si in ceea ce priveste geanta, papucii si asa mai departe. In plus, atunci cand ne intoarcem acasa, vom termina mult mai repede de pus totul la loc, iar restul zilei ni-l putem dedica complet noua.

In cazul in care te intrebi cum poti crea si tu holul perfect, atunci afla ca nu ai nevoie de foarte multa bataie de cap. Asta pentru ca lucrurile sunt foarte simple, nu are rost sa le complicam noi. Va trebui doar sa tii cont de spatiul pe care tu il ai la dispozitie, iar asta pentru ca holurile de la intrare pot varia destul de mult din punct de vedere al formei, dimensiunii, amplasarii etc.

Din peisajul holului tau nu trebuie sa lipseasca o masuta mica, alaturi de o oglinda. Pe masuta putem aseza mici cosulete in care sa ne tinem, de exemplu cheile ori maruntisul. De cealalata parte, rolul oglinzii este acela de a marimi vizual incaperea (in majoritatea cazurilor holurile sunt mici, asadar e nevoie de astfel de mici artificii vizuale, pentru a nu lasa senzatie de sufocare), dar te va ajuta de asemenea sa mai arunci o privire la tine inainte de a iesi pe usa si sa te aranjezi corespunzator.

Tine cont ca holul de la intrare trebuie sa fie amenajat intr-un mod cat mai minimalist. Evita asadar sa il aglomerezi cu lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie. Desigur, asta nu inseamna ca vei renunta la accesoriile care te vor ajuta sa adaugi un plus de culoare, iar aici putem da drept exemplu tablourile, florile sau un micut covoras.

Un mic cuier ar trebui sa faca si el parte din peisaj, el fiind util mai ales in timpul sezonului rece, atunci cand putem sa lasam acolo geaca astfel incat sa fie la indemana daca trebuie sa plecam repede undeva.

Daca spatiul iti permite poti sa amplasezi chiar si o bancuta, aceasta fiind perfecta nu doar pentru a sta jos, ci si pentru a pune diverse lucruri pe ea, ca de exemplu cateva elemente de decor (cele mai comune fiind pernele).

Dupa cum ai putut observa, holurile pot varia destul de mult ca dimensiuni si forme, insa… marimea nu conteaza. Poti crea un spatiu cat se poate de functional si in cele mai mici holuri. Imaginatia noastra este singura care ne poate impune limite, deci daca reusim sa trecem acest obstacol nimic nu mai este imposibil.

 

 

Related posts

“Implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale” va fi organizată de Revista Patronatului Român online, la sfârșitul lunii mai

Adina Meyers

Gradina cu pietre

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor in luna iunie

Adina Meyers