LifeStyle

Glicina – soluția pentru o grădină spectaculoasă

O grădină înseamnă în primul rând plante, iar abia apoi mobilier de exterior. Așadar, dacă te hotărăști să amenajezi sau să reamenajezi spațiul verde al locuinței tale, trebuie să ții cont de florile pe care le alegi. Niciodată nu pot fi prea multe, așa că ai o libertate foarte mare în alegerea lor. Însă trebuie să ai grijă să le plantezi în așa fel încât să se poată dezvolta armonios și să existe un echilibru estetic între ele.

În cazul în care în grădina ta nu există încă o glicină, poți lua în calcul achiziționarea uneia. Dacă deja te bucuri de peisajul pe care această plantă îl oferă, poate, de ce nu, mai plantezi alta.

Glicina este una dintre cele mai impresionante flori din câte există. Este originară din Japonia, țară în care există chiar și o sărbătoare a sa. De aceea se mai numește și „salcâm japonezˮ. Este un arbust puternic, dar plin de rafinament și eleganță. Florile sale, grupate în ciorchini, pot fi mov, albastre, roz sau albe. Fiind o plantă cățărătoare are nevoie de mult spațiu pentru a se dezvolta. Dacă îți dorești să stai la umbra glicinei și să citești sau să bei o cafea trebuie să îi asiguri un cadru sigur pe care să formeze o boltă.

Glicina este o plantă care are nevoie pentru a se dezvolta de lumină și de multă apă. Se plantează, de obicei toamna, și înflorește din mai până în iunie. Unii specialiști, susțin că acest arbust poate fi plantat și primăvara sau vara. Un alt lucru important de știut despre glicină este acela că, din păcate, este o plantă otrăvitoare. Dar acest aspect nu-i răpește nimic din frumusețe. Dacă o vei alege, vei avea cu siguranță o grădină spectaculoasă.

Dacă nu te-am convins prin cuvinte de cât de frumoasă este glicina, în galeria foto vei putea vedea niște imagini cu această superbă plantă. Cu siguranță, acestea te vor determina să ne împărtășești convingerile legate de salcâmul japonez.

Sursă foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Sfatul smart de la Dr. Hart: activeaza digestia cu enzime pancreatice

Adina Meyers

Fructele şi legumele consumate în extrasezon, un pericol pentru sănătatea noastră. Recomandările nutriționiștilor

Adina Meyers

ADN a lansat albumul “Locuind impreuna. 6 blocuri de ADN BA”

Adina Meyers