Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Fierul forjat – un material care imprima eleganta oricarui obiect din locuinta ta

Fie ca este vorba despre un obiect miniatural, fie de scari sau marchize, fierul forjat face fata cu multa eleganta provocarii pe care designul si arhitectura o lanseaza unui material dur si rezistent in fata trecerii timpului, dar in acelasi timp maleabil, prinzand forme gratioase si linii curbe ce taie respiratia privitorului.
La nivelul interiorului, in functie de utilitatea spatiului, abordarile sunt multiple, iar coerenta si echilibrul sunt generate de modul in care designerul da tonul intregului.
Livingul se poate imbraca in metal cu multa eleganta, fiecare piesa de mobilier fiind reconstruita. De la galerii pentru perdele si draperii, canapele si fotolii cu structura dura din metal sau mese de diferite dimensiuni pana la mici obiecte de decor, suporturi pentru flori si plante decorative, rame pentru oglinzi, imaginatia designerilor poate materializa o multitudine de forme in stiluri variate. 

Zonele de dining pot beneficia cu multa usurinta de eleganta fierului forjat, de la mese inalte, cu forme drepte sau linii blande curbate, ce reconstruiesc carucioare cu rotile pentru servit, pana la scaune confortabile cu perne moi din diverse materiale textile. Lemnul este mai cald, iar metalul mai indraznet, dar la fel de spectaculos.

Corpurile de iluminat sunt tratate regeste. Lampile cu picior se ridica semet pe "tocuri inalte"; din tavan coboara subtile candelabre cu brate delicate sau forme surprinzatoare, cu o unica si ametitoare lumina, singulara atat prin noblete, cat si prin asocierea de materiale. La nivelul abajururilor, sticla, matasea, catifeaua sau materialele ce trimit la etnic sau rustic fac onorurile de gazda metalului. In viziunea clasica, metalul era ornat cu accesorii din sticla, medalioane de ceramica pictata manual sau fildes, ce reprezinta detalii de rafinament pe care minimalismul le ignora in favoarea unui maxim de confort.

Pentru zonele de trecere, mobilerul din metal ocupa mai putin spatiu pe orizontala, iar verticala este dimensiunea in care se desfasoara in intreaga sa splendoare – mese cu console, rame pentru oglinzi si cuiere. 
In cazul spatiilor de depozitare, din metal se pot confectiona biblioteci sau dulapuri incapatoare cu acelasi curaj cu care se abordeaza si alte materiale. Ezitarea o constituie poate doar raceala pe care o emana.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Black Friday: Pune intr-o lumina noua caminul tau!

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de securitate

Adina Meyers

În Braşov: vilă modernă achiziţionată la cheie

Adina Meyers