Practic

Fiecare membru din familia ta are nevoie de spațiu

Un nou membru al familiei este o bucurie imensa, insa realitatea de a doua zi este reprezentata de spatiile insuficiente de depozitare din casele noastre mici. Cum faci fata multitudinii de lucruri noi pe care trebuie sa le aduci in locuinta? 

Reorganizeaza spatiile existente

Inainte de a te gandi la spatii noi de depozitare, ar trebui sa reconsideri obiectele din casa pe care le ai deja puse la pastrare. Pune-ti cateva intrebari: tot ce ai iti este util? Daca unele lucruri bine intretinute nu-ti mai trebuiesc, dar nu vrei sa le arunci, ce altceva poti face cu ele? Exista obiecte care ocupa prea mult spatiu, in mod inutil? Odata ce gasesti raspuns la aceste intrebari, vei elibera o parte din spatiile pe care le ai deja in locuinta.

Cauta noi locuri de depozitare

In cazul in care, dupa acest prim pas, nu ai reusit sa eliberezi suficient spatiu, este timpul sa te gandesti la noi locuri in care poti depozita diverse obiecte. O prima zona de atacat este spatiul de sub pat. Fie ca alegi niste cutii de depozitare pe care sa le poti ascunde sub pat sau alegi un nou pat cu spatii de depozitre integrate, vei recupera dintr-un foc cativa metri patrati pretiosi. 

Orienteaza-te, apoi, pe verticala. A mai ramas spatiu deasupra dulapului? Pune acolo cateva cosuri decorative, dar incapatoare. Sunt ideale pentru jucarii si sunt o depozitare eficienta pentru camera copilului. Foloseste eficient si spatiul de deasupra frigiderului. Daca acesta este la vedere, incearca sa-l incastrezi intr-un mobilier care sa nu faca nota discordanta cu restul mobilierului. Pe langa depozitare, in acest fel poti corecta aspectul dezorganizat pe care acest obiect electrocasnic masiv il da bucatariei. 

Foloseste mobilierul si accesoriile in avantajul tau

Daca locuiesti intr-o casa cu etaj, esti cu adevarat norocos. Spatiul de sub scara te va scoate din impas. Deschide galeria de imagini pentru cateva exemple in acest sens. Daca, insa, ai la dispozitie doar un apartament, ia in calcul spatiul de sub fereastra. La prima vedere, acesta pare greu de mobilat, insa cu o serie de comode joase, cu adancime mica, poti rezolva rapid o problema presanta. 

Odata cu sosirea unui nou membru al familiei, spatiul din dulapul de haine va fi si el pus la incercare. Analizeaza spatiul interior al dulapului si vezi daca mai exista loc pentru o noua bara de umerase. Daca nici acest truc nu este o solutie, opteaza pentru sisteme inteligente de depozitare a hainelor in dressing, mai ales pentru cele care ajuta depozitarea pe verticala. Sistemele dedicate unor anumite produse sunt si ele foarte utile.

Sursă foto: http://www.pinterest.com 

 

Related posts

Idei pentru camera copilului

Adina Meyers

Decor natural pentru mesele de Sarbatori

Adina Meyers

Cum poti sa amenajezi un spatiu de lucru chiar la tine acasa care sa te ajute sa fii productiv

Adina Meyers