LifeStyle

Editia 2010 a targului Cevisama

Desi multi jucatori importanti de pe piata fabricantilor din domeniu au lipsit avand in vedere situatii generate de criza din domeniul constructiilor, salonul a adus inovatii si tendinte, tehnologii si reprezentari spectaculoase ale materialului ceramic si obiectelor sanitare.

Placile ceramice prezentate sustin aplicatii multiple, aduc valoare spatiului prin functionalitate si estetic; sunt in majoritate potelanate in masa, rectificate, de formate atipice, ori cu textura in relief.

O mare parte a fabricantilor propun un material ceramic de  ambientare cu tendinta spre natural si mai mult ca oricand in acest an indreptat catre marmura clasica. Lemnul sugerat de ceramica dar cu caracteristici tehnice superioare, in multe forme , culori, formate este utilizat ca  dusumea si are textura in relief.

Mozaicul de sticla sau ceramica este foarte intalnit; permite o extraordinara flexibilitate de placari pe forme curbe si combinatii de culori infinite. Formate mici de placi volumetrice si puternic colorate, au sclipiri glamouroare, devenind adevarate piese de decor ce se integreaza  pe un fond al unui perete de baie sau bucatarie. 

Marii producatori dezvolta prin prodúsele prezentate un concept al elegantei ecosensibile, care respecta mediul ambient. Prodúsele au culori de pamant, ocru si maron, oferind solutii ideale pentru spatii decorate in stil clasic sau rustic. Piatra ecologica cu aspect minimalist este utilizata pentru orice fel de spatiu, ca pardoseala, placare verticala, la interior sau exterior.

Creatii de fatade ventilate cu un sistem avangardist combina ceramica si plantele naturale. Creatia finala este o fatada naturala absorbanta de CO2 , care scade temperatura interioara cu cateva grade, in care se poate fixa orice specie vegetala.

Cateva tendinte din sectorul sanitarelor si mobilerului de baie: obiectele sanitare au forme avangardiste, cu linii curbe si forme asimetrice. Inclinatia spre clasic se face simtita si in sectorul mobilierului de baie. Sunt prezente si obiectele cu aspect glamour sau romantic; culori ca albul mat in contrast cu negru lucios sparg monotonia ambientelor transformand camera de baie intr-un ambient extravagant.

Designer Simona Bonea
simona@avantgardesign.ro
www.avantgardesign.ro

 

Related posts

Ce solutii eco-friendly ne propun specialistii din industria constructiilor pentru 2016

Adina Meyers

Bucatarii mici – niciun compromis, cu solutiile compacte de la Electrolux

Adina Meyers

Terapia japoneză ce ne ajută să ne refacem după starea de urgență

Adina Meyers