Astăzi, 29 august 2018, începânc cu ora 19:00, echipa Proiectului Cultura Alternativă vă invită, din nou, la webinar ! Vă invităm să urmăriți rezultatele sondajului de percepție dedicat artiștilor și operatorilor culturali. În cadrul acestui webinar vă vom prezenta aspecte măsurate prin intermediul chestionarului on-line deschis pe site-ul https://statutulartistului.ro, în urma studiului realizat de sociologul Ionela Șufaru.
Este licențiată și are un master în Sociologie și Științe politice.
Ionela Sufaru are o vastă experiență în cercetarea socială și de marketing atât cantitativă cât și calitativă. Este un sociolog cu experiență, mereu dornică să descopere misterele care îi fac pe oameni să acționeze, să reacționeze sau să îmbrățișeze numeroasele provocări ale vieții. Datorită acestui “defect” profesional a devenit de-a lungul anilor un pasionat călător în cele mai puțin frecventate și diverse locuri din America de Sud până în Africa, Orientul Mijlociu sau Asia.
Agenda webinarului:
– rolul artistului și autopercepția cu privire la aprecierea artistului de către societatea românească și de către Stat;
– proporția artiștilor afiliați la diferite organisme din domeniu cultural și beneficiile pe care le au în urma acestei afilieri;
– nevoile și barierele percepute în activitatea desfășurată de artiști;
– nivelul de cunoaștere a legislației dedicate breslei artiștilor și percepția asupra eficienței acestei legislații.
Invitat: Ionela Sufaru, sociolog
Moderator: Maria Obretin, actrita
Urmărește webinarul în data de 29.08.2018 începând cu ora 19:00 pe pagina noastră de Facebook.
Vă așteptăm cu întrebări și propuneri sub forma de comentarii la finalul webinarului.
Invitatul va sta la dispoziție pentru aproximativ o oră, atât pe pagina de facebook, cât și direct în chat room, webinar Cultura Alternativă.
Pentru a participa la webinar, doritorii se pot înscrie aici: https://www.facebook.com/statutulartistului
sau https://culturaalternativa.clickmeeting.com/webinar-3-rezultatele-sondajului-de-perceptie-dedicat-artistilor-si-operatorilor-culturali?_ga=2.175566754.1408189533.1535477526-2137168401.1534626028&_gac=1.221108586.1535115211.Cj0KCQjw2f7bBRDVARIsAAwYBBsj8TotYfnpgErh0pCYI5ydmRMbUqaxaxQNBwytHyhZuHlEcko5KjsaAquxEALw_wcB
Dacă încă nu ați aflat …
Proiectul ”Cultura Alternativă” își propune să consolideze capacitatea ONG-urilor și a actorilor relevanți din domeniul cultural de a iniția, promova, implementa și monitoriza politici publice adaptate contextului cultural actual din România în vederea îmbunătățirii și sincronizării acestuia cu mediul cultural european și internațional și să formuleze o propunere alternativă cu privire la Statutul artistului în România.
“Statutul actual” al artistului poate fi îmbunătățit doar prin cooperare și comunicare între agenții importanți ai statului.
Suntem interesați să deschidem un dialog cu instituțiile publice locale, operatorii culturali și membrii presei locale, cu privire la aportul pe care fiecare dintre noi îl poate avea. Identificarea abilităților pe care fiecare astfel de agent le posedă, precum și dezvoltarea unui mecanism de construire a statutului artistului în România sunt direcții pe care le folosim pentru atingerea scopului proiectului Cultura Alternativă.
Vă așteptăm vineri, 7 septembrie, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (str. Crișan nr. 3), la o întâlnire de două ore în care ne puteți împărtăși opinii, comentarii, idei despre o politică publică privind Statutul socio-profesional al artistului în România.
Pentru a putea participa, vă rugăm să vă înscrieți, aici !
Partener: Primăria Municipiului Târgu Jiu