Utilizarea sistemelor video de protectie a devenit o modalitate preferata de multe persoane, indiferent ca spatiul care se vrea monitorizat este propria locuinta, un spatiu comercial sau un depozit.
Montarea de camere supraveghere este o solutie eficienta la indemana celor interesati sa-si protejeze bunurile materiale si pe cei dragi.
Industria de profil a evoluat mult. Astazi, exista doua categorii mari de sisteme de protectia video: cele clasice sau analogice si cele IP.
Cele doua tipuri de camere de supraveghere difera atat din punct de vedere al modului de stocare al imaginii si de transmitere, cat si de conectare la internet.
In principiu, atat modelele analogice, cat si cele noi pot fi conectate la internet, iar imaginile pe care le-au surprins pot fi vizualizate. Insa in cazul echipamentelor prin IP, acestea pot fi urmarite de pe telefonul mobil, pe tableta sau prin intermediul laptopului.
Dispozitivele necesare stocarii si transmiterii imaginii
Camerele video de supraveghere analogice stocheaza imaginile cu ajutorul unui dispozitiv numit DVR.
Modelele noi de camere de supraveghere folosc un dispozitiv de tipul NVR (Network Video Recorder). Imediat ce au fost realizate setarile necesare, acestea pot fi accesate din afara cu ajutorul unui user si a unei parole unice.
In functie de modul in care au fost setate dispozitivele, nivelul de acces al utilizatorilor la imaginile stocate este diferit. Unui user i se poate permite doar accesul pentru vizionare live sau poate sa vada imaginile inregistrate pe care le poate si salva. Noile camere de supraveghere au niveluri de securitate si acces avansate, dotate cu chei de criptare dezvoltate.
Ce spune legislatia din domeniu?
Actuala legislatie din Romania in domeniul securitatii asigurate prin sisteme video de protectie specifica faptul ca exista doar 3 categorii de persoane care au acces la imaginile stocate de camerele video. Prima categorie intra proprietarii spatiilor unde sunt amplasate camerele, urmati de firmele autorizate de unde echipamentele au fost achizitionate.
A treia categorie este reprezentata de institutiile statului ce au dreptul conferit de lege pentru a avea acces la astfel de date. Este vorba despre reprezentanti ai organelor de cercetare penala sau instantelor judecatoresti.
Orice alta persoana care isi declina identitatea cu scopul de a avea acces la imaginile suprinse de camerele video in mod fraudulos poate raspunde potivit legii in vigoare.
E-Camere.ro – Specialistii in sisteme de supraveghere
Respectand legislatia in vigoare, magazinul online E-Camere.ro comercializeaza tipuri de sisteme video de securitate atat analogice, cat si de ultima generatie. Magazinul virtual pune la dispozitia clientilor sai echipamente realizate de cei mai mari producatori din domeniul securitatii video precum Hikvision, Alhua, CSD sau Tinady.
Clientii care achizitioneaza camere de supraveghere prin intermediul E-Camere au garantia faptului ca beneficiaza de asistenta tehnica gratuita in privinta montajului. O echipa de specialisti este instruita sa ofere consultanta cu privire la montaj tuturor clientilor.
Cei interesati pot apela la numarul de telefon 0765 487 387 pentru a beneficia de toate informatiile privind modul in care echipamentele achizitionate pot deveni functionale.
De asemenea, orice comanda a carei valoare este mai mare de 499 de lei beneficiaza de gratuitate in privinta transportului.
Detalii suplimentare despre produse si ofertele disponibile putei gasi pe website-ul: www.e-camere.ro