Amenajari case Amenajari Interioare

Doi tineri din România au oprit timpul în loc, în casa bunicii: vacanţă în paturi cu paie de ovăz, ţesut la război şi pâine coaptă în cuptor

Doi tineri bihoreni au lăsat viața agitată a orașului pentru a trăi într-o „capsulă a timpului”, în casa bunicii unde îi întâmpină pe turişti cu multă dragoste, bucate alese preparate după reţeta bunicii, dar şi o casă autentic ţărănească renăscută din apă, pământ, lemn şi piatră.

Cei doi sunt din oraşul bihorean Beiuş. Emil lucrează la o companie care produce cablaje auto în oraş, ca şef de schimb, iar Andrada a terminat la Cluj masterul în Publicitate şi a lucrat în domeniu 4 ani, ultima dată la o companie unde crea jocuri pentru copii pentru tablete şi telefoane mobile pentru anumite pieţe din lume.

În momentul în care au renunţat la tot şi s-au mutat la Drăgoteni a continuat să lucreze de la distanţă până când a intrat în concediul de îngrijire a fetiţei Nadia, o minune de 11 luni.

Au pus pe picioare două războaie de ţesut, au învăţat să le monteze şi să ţeasă la ele împreună cu femei care mânuiesc iţele războiului ca tinerii tastele la laptop. Andrada susţine că investiţia în casă nu pot să o cumuleze şi să o exprime în cifre mai ales că fac asta din dragoste şi cu plăcere.

Obiectele care împodobesc locuinţa sunt autentice, nimic nou, totul este ori de la bunicii lor, ori salvate din podurile oamenilor care au vrut să scape de ele, sau de la vecinii care le-au dat cu drag ce nu mai foloseau.

Au ales stilul rustic şi autentic pentru că altul nu s-ar fi potrivit nici pentru căsuţă, nici pentru ei.

Oricine doreşte să experimenteze dormitul în paturi cu paie de ovăz, ţesutul la război, coptul pâinii şi bineînţeles de ce nu speologia şi muntele, pentru că în zona se pot face o grămadă de activităţi legat de aceste pasiuni, pot opta pentru Casa Ţara Beiuşului.

Condiţia este să preţuiască aceste valori şi comori.

Sunt lucruri simple, naturale pe care oamenii le pot experimenta, lucruri şi oameni care crează amintiri frumoase turiştilor care la finalul aventurii vor pleca de pe meleagurile ţării Beiuşului cu un bagaj care se numeşte poftă de viaţă şi energie.

Casa are două camere disponibilie şi o bucătărie. Camerele sunt simple, au puritatea satului bihorean.

În curte, turiştii pot sta pe târnaţ, în sură la şezătoare, la vatra focului, în filigoria acoperită de viţă de vie unde este cuptorul şi bucătăria de vara amenajată şi de ce nu în lanul de lavandă din teleac (grădina).

Baia şi cămara sunt amenajate separat de casă, tocmai pentru a păstra autenticitatea casei.

Casa se închiriază integral şi tariful variază în funcţie de zilele petrecute la casă. Astfel, preţul porneşte de la 100 de lei până la 500 de lei.

Pe viitor cei doi tineri îşi doresc să se apuce de olărit şi de tot felul de meşteşuguri care se mai practică în zona şi pe care pot să le înveţe de la cineva, cum ar fi împletitul de cosheri. Emil sculptează linguri din lemn de esenţă tare, iar Andrada le pictează cu motive tradiţionale.

Material preluat de pe http://romani-buni.info

Related posts

Cum să alegi un covor potrivit pentru locuinţa ta

Adina Meyers

Redecorarea casei cu fototapetele de la Traget. Noi imagini și designuri

Adina Meyers

Cum poti sa-ti cresti propria gradina de plante in casa

Adina Meyers