Culorile care predomina in locuinta noastra sunt o reflectie directa a personalitatii noastre. Desi nu ne petrecem foarte mult timp gandindu-ne la culorile pe care sa le alegem atunci cand ne amenajam casa, ele au un impact destul de puternic asupra noastra, influentandu-ne nu doar starea, ci chiar si gandurile. Iata asadar un motiv destul de bun pentru a nu alege chiar aleator cromatica unei incaperi.

Chiar de la inceput tinem sa precizam ca nu trebuie sub nici o forma sa iti faci griji legate de trenduri. Ele vin si pleaca, iar o casa frumoasa si calduroasa nu sta in ele. In schimb, in amenajarea casei tale, tine cont de preferintele pe care le ai, precum si de culorile recomandate in functie de starile pe care vrei sa le traiesti zi de zi. Secretul sta in amestecarea culorilor pe care tu le adori astfel incat sa iasa o combinatie placuta.

Tine cont ca fiecare culoare are o anumita valoare psihologica si ne face sa ne simtim intr-un anume fel, ne influenteaza emotiile si ne pot face sa fim fie foarte linistiti, fie foarte nervosi si agitati.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci, inainte de a alege o anumita cromatica, este sa te gandesti care sunt starile pe care vrei sa le transmita casa ta. Dupa aceea, urmatorul pas logic pe care trebuie sa il faci este sa afli care sunt culorile care te vor ajuta sa induci aceste stari. Poate ca pare putin dificil sa faci asta, insa in era internetului toate informatiile de care avem nevoie sunt doar la un click distanta, asadar profita la maxim de pe urma sa.

Cel mai probabil ai gasit mai multe culori spre care merita sa iti indrepti atentia, deoarece te ajuta sa obtii exact ceea ce ti-ai propus prin amenajarea locuintei tale. Insa nu le alege pe toate. Regula este una destul de simpla: limiteaza-te la maxim trei sau patru culori. In cazul in care sunt prea multe culori o incapere va tinde sa para foarte aglomerata si chiar sa induca o stare de agitatie.

O alta recomandare pe care ti-o facem este sa nu ignori tavanul (lucru pe care il fac foarte multe persoane). Daca stai la bloc, atunci cel mai probabil acesta nu este foarte inalt, insa poti crea aceasta impresie prin zugravirea sa intr-o nuanta mai deschisa decat restul incaperii. Poti chiar opta direct pentru alb, care este considerat una dintre cele mai sigure culori, deoarece se potriveste cu aproape tot.

Related posts

Chiar ai nevoie de un aparat de vidat in bucatarie? Afla raspunsul in acest articol

Adina Meyers

10 întrebări despre dressing pe care trebuie să le pui înainte de a-l comanda

Adina Meyers

Un conac vechi transformat intr-o casa adorabila

Adina Meyers