Atunci cand amenajam o bucatarie majoritatea dintre noi ne gandim doar la decor, la estetica acestei incaperi. Este insa un lucru gresit, iar asta pentru ca, in cazul bucatariei, functionalitatea ar trebui sa primeze. Nu spune nimeni sa neglijezi total estetica, insa accentul este bine sa fie pus pe functionalitate.

Bucataria este privita drept una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta. Este si normal daca ne gandim ca aici gatim, ne relaxam la un pahar de vorba, luam masa si asa mai departe. Functionalitatea bucatariei trebuie sa fie elementul care influenteaza design-ul sau. Totul aici trebuie sa fie practic si sa iti usureze viata cat mai mult cu putinta. Acest principiu este cu atat mai important atunci cand vorbim de o bucatarie de mici dimensiuni.

Cum facem o bucatarie mica sa fie funcionala? Trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi simple, iar despre ele urmeaza sa vorbim mai multe in randurile urmatoare.

Un prim lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa tii cont de care va fi zona de lucru (sau, asa cum o mai numesc specialistii, triunghiul de lucru). De ce se numeste triunghiul de lucru? Pentru ca aceasta zona este in general formata din trei elemente principale, si anume aragazul, chiuveta si frigiderul. La inceputul oricarui plan de renovare trebuie sa pleci din start cu aceasta zona in minte.

In cazul asezarii in spatiu trebuie sa tii cont si de utilitati. De exemplu, aragazul si hota le vei amplasa intr-o zona care sa permita o buna aerisire, de preferat cat mai aproape de fereastra. Chiuveta va fi si ea amplasata in proximitatea racordurilor la apa si a celor de scurgere.

Mobilierul din bucatarie trebuie si el ales avand in minte ideea de functionalitatea. Acesta trebuie sa fie unul cat mai practic, precum si sa iti puna la dispozitie un numar cat mai mare de spatii de depozitare. In bucatarie este foarte importanta ordinea, asadar incearca sa hotarasti un loc bine stabilit pentru fiecare lucru care se va regasi aici. Faptul ca dezordinea va lipsi inseamna si ca te vei putea misca in voie, iar toate ustensilele vor fi la indemana.

 

Related posts

Hainele și accesoriile vestimentare – altfel de elemente decorative pentru casa ta

Adina Meyers

Atmosfera boemă a stilului clasic contemporan

Adina Meyers

Lumanari electrice – un accesoriu care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

Adina Meyers