Ingrediente:
3 oua
3 linguri zahar
240 ml lapte
250 g faina
2 linguri ulei (sau unt topit)
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
100 g afine
Citeste si: Desert de weekend: Clafoutis
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se adauga afinele in compozitie.
Se lasa amestecul pentru clatite sa se odihneasca 10 minute.
Apoi, se incinge presa Breville Panini Maker. Se pune compozitia cu o lingura (nu se pune capacul). Cand apar mici bule pe suprafata clatitei, se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.
Cand sunt aproape gata, se pune capacul presei astfel incat afinele sa se striveasca putin si sucul acestora sa fie absorbit de clatite.
Se servesc imediat. Pofta buna!
Material preluat de pe http://www.dulciurifeldefel.ro