Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua (folositi 3 daca sunt mai mari)
170 g unt
100 g zahar
230 g faina
1 praf de copt
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Citeste si: Desert de sezon: Prajitura cu struguri
Pentru umplutura:
12 prune (in functie de dimensiunea tavii)
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru blatul cu nuca:
3 oua
100 g zahar
120 g nuca macinata
coaja rasa de lamaie
Citeste si: Placinta cu dovleac
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei, pana obtinem o spuma, apoi adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina, treptat.
Vom obtine un aluat usor curgator.
Umplutura:
Prunele le spalam, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
Blatul cu nuca:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si le incorporam bine.
Tapetam cu hartie de copt o tava (aproximativ 24/37 cm) si turnam primul blat.
Punem jumatatile de prune cu taietura in jos si le presaram cu zahar pudra cu pastai de vanilie.
Deasupra turnam blatul cu nuca, cat mai uniform.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Material preluat de pe www.bucataras.ro