După cum bine ştim, există o psihologie a culorilor, de care ar fi bine să ţinem cont de fiecare dată când amenajăm sau reamenajăm. Şi asta deoarece culorile ne influenţează comportamentul, dispoziţia şi sentimentele.

Invitaţi lumina în locuinţă!

Lumina naturală joacă un rol fundamental în designul interior. Iată doar câteva dintre meritele ei: creează o atmosferă plăcută şi proaspătă, pune în valoare elementele şi culorile folosite în decor, contribuie la senzaţia de spaţiu mai mare şi, nu în ultimul rând, conferă o stare de bine, pozitivă. Aşadar, aveţi toate motivele să o invitaţi să intre în locuinţă, prin proiectarea unor ferestre generoase şi prin accesorizarea acestora cu perdele transparente, din voal sau organza.     

Jucaţi-vă cu paleta de culori!

Aşa cum aminteam mai sus, în momentul în care vă apucaţi să „picuraţi” culori în amenajare, este recomandat să ştiţi exact ce efecte au acestea asupra spaţiului, dar şi asupra voastră, cum trebuie să le dozaţi şi combinaţi, cum arată în lumina naturală şi în cea artificială etc. Pentru a obţine un decor primăvăratic, aveţi nevoie fie de culori vibrante, precum verde crud, oranj, galben, roz, mov, turcoaz etc., în cazul în care vă doriţi un spaţiu plin de energie şi optimism, fie de nuanţe pastelate, dacă visaţi la o atmosferă cu note romantice şi boeme. Atenţie însă! Culorile puternice trebuie utilizate moderat, ca accente, preferabil pe un fundal deschis, care să le scoată în evidenţă. Altfel, vă vor obosi vizual.  

   

Fiţi originali!

Transpuneţi în ambient motive inspirate din universul exterior, reprezentative pentru acest anotimp, aşa cum sunt florile, frunzele, copacii, fluturii şi păsările. Acestea se pot regăsi la accesoriile textile (draperii, pernuţe, lenjerii de pat etc.), în tematica tablourilor, în modelul de tapet sau la decoraţiuni. Şi pentru că tot am adus vorba despre decoraţiuni, iată o idee interesantă: lipiţi pe unul dintre pereţi mai multe flori colorate supradimensionate, realizate din hârtie, prin tehnica origami. Veţi obţine garantat efectul wow!, iar decorul va deveni înfloritor.

Sfat:

Florile sunt prin excelenţă un simbol al primăverii, aşa că folosiţi-le cu generozitate în amenajare. În afară de acestea, mizaţi pe motive şi imprimeuri florale, precum şi pe decoraţiuni originale, ca cele din imagini, care sunt realizate din hârtie, prin tehnica origami. Dacă vă doriţi să creaţi singuri astfel de minunăţii, care să vă scoată interiorul din anonimat, nu trebuie decât să vă procuraţi materialele necesare şi să intraţi pe site-urile dedicate pentru a afla pas cu pas ce trebuie să faceţi.

Explicatie:

Fluturii sunt ființe delicate, dar care transmit multă energie și bună dispoziție. Aşadar, nu mai staţi pe gânduri şi daţi viaţă unui perete din locuinţă cu ajutorul câtorva fluturaşi decorativi, realizați din hârtie colorată.  

Idee

Buline simpatice şi flori proaspete de sezon! Iată o combinaţie încântătoare, care concentrează toată esenţa primăverii, tot ce are mai frumos acest anotimp: prospeţime, culoare şi veselie. O astfel de „formulă” jucăuşă va avea succes în orice spaţiu. Încercaţi şi vă veţi convinge singuri!

Text: Lucia Lazăr

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

Related posts

Cum sa iti alegi tapetul

Adina Meyers

Servicii profesionale de mutări în București!

Adina Meyers

Amenajarea propriului birou in 2023: cum să creezi un mediu de lucru productiv

Adina Meyers