Amenajari Interioare

Decor tineresc pentru o vila moderna

Conceput pe ideea unui decor neutru, in tonuri de alb si gri, ambientul, creatie a tanarului designer Dimitris Dulhan, a fost imbogatit cu accente de pretiozitate inspirate din stilul clasic, iar nota de animare a fost obtinuta cu ajutorul sistemului de iluminat policromat.

Situata in complexul rezidential Avangarde Village din Chiajna, vila finalizata la sfarsitul anului 2011 a fost realizata ca locuinta-prototip, respectiv locuinta de prezentare pentru clientii care doresc sa-si faca o idee despre ce inseamna un proiect final.

Deoarece conceptul este acela al unor vile de lux, dezvoltatorul a apelat la un designer de interior pentru amenajarea casei-prototip, astfel incat sa fie sigur ca rezultatul va avea succes.

Tanarul designer Dimitris Dulhan a venit nu doar cu un proiect de amenajare, ci si cu solutii complete de finisare, decorare si mobilare, casa fiind preluata cand se afla in faza “la rosu”. I s-a dat mana libera pe toata durata proiectului, singura solicitare fiind ca stilul de amenajare sa fie unul luxury, care sa reflecte eleganta si rafinamentul complexului. De aici si aceasta impletire a clasicului cu modernul, regasita in amenajare.

Marea provocare resimtita de designer la acest proiect a fost, dupa cum ne marturiseste chiar el, “dificultatea de a crea o amenajare pentru un beneficiar pe care nu il cunosti, despre care nu stii ce gusturi are. Atunci m-am gandit la un decor neutru, pe care sa-l innobilez cu accente clasice.”

Desi a ales tonuri neutre pentru finisaje si mobilier, totuşi interiorul este versatil din punct de vedere cromatic, datorita sistemului de iluminat multicolor cu leduri.

La finisaje s-a folosit o vopsea decorativa italiana, Terre Antiche, cu reflexii de alb perlat, cu ajutorul careia s-au accentuat anumite portiuni de perete si tavan. Modelul decorativ al vopselei a fost ales in concordanta cu sistemul de iluminat indirect al casei, care este astfel mai bine pus in valoare. Tot in ceea ce priveste sistemul de iluminat, restul corpurilor de iluminat au fost alese ca piese de design prin intermediul firmei Dezeen Concept.

Foarte ampla, cu spatii deschise care comunica liber, zona de zi avea ca fundal un perete mare si gol, care deranja si racea vizual. Designerul a realizat atunci un ancadrament din casete de MDF, in spatele carora a ascuns ulterior surse de lumina indirecta. Prin dimensiunea sa si prin expunerea pe toata suprafata peretelui, ancadramentul intr-o nuanta inchisa de lemn creeaza o unitate de spatiu intre living si dining.

In ceea ce priveste mobilierul, standardul ridicat al amenajarii s-a reflectat prin alegerea finisajelor, respectiv piele naturala si suprafete lacuite, dar si prin folosirea albului care denota simplitate si eleganta. Mobilierul italienesc cu design modern a fost comandat tot prin firma Dezeen Concept. In plus, pentru ca spatiul nu era prea interesant ca forma, s-a incercat crearea unor “evadari” vizuale prin folosirea oglinzilor. Nuanta de cupru a oglinzii din dining a fost aleasa si cu scopul de a mai incalzi putin decorul.

Bucataria foarte mica (de aproximativ 15 metri patrati) a fost singura incapere in care dezvoltatorul a intervenit cu cateva sugestii; el a dorit ca aceasta sa fie deschisa, sa aiba electrocasnice dispuse la semi-inaltime si sa fie mobilata pana sus. Ca atare, designerul a mers pe o imagine neutra, folosindu-se de finisaje din sticla neagra si MDF alb lucios, ambele cu rolul de a reflecta si dubla vizual spatiul. Deoarece s-a dorit ca bucataria sa fie separata de dining printr-o structura de tip bar, cu design spectaculos, Dimitris Dulhan a propus o placare a barului cu plexiglas satinat, iluminat din spate cu leduri colorate.

Dormitorul matrimonial, prevazut cu dressing si baie, a fost decorat in nuante de alb si auriu. Vopseaua decorativa care scoate in evidenta peretele din spatele tabliei este tot din gama Hoblio de la Terre Antiche, iar perdelele gen ate de la Mobexpert au rolul de a lasa la vedere radiatoarele decorative cu design modern.

Patul, realizat pe comanda dupa schitele designerului, atrage privirea prin mai multe elemente de interes: tablia supradimensionata, casetata, fanta de la picioarele lui gandita pentru asezarea unor obiecte decorative si sistemul de iluminat multicolor inclus in baza lui.

In locul unui covor, Dimitris a optat pentru o piele de animal in nuante de maro-roscat, care incalzeste si echilibreaza cromatic decorul.

Baile destul de micute au pardoseli ceramice de la Caesar Italia si sunt dotate cu dusuri in pardoseala sau cazi ingropate. Pentru a mari vizual spatiul, toate cele trei bai ale casei au primit oglinzi mari si un sistem de iluminat bine pus la punct.

Material realizat cu sprijinul designerului Dimitris Dulhan, tel.: 0722.545.350

 

Related posts

Cum poți să antichizezi obiectele decorative

Adina Meyers

Cum să creezi o atmosferă de lux în casa ta?

Adina Meyers

Rolul porţelanurilor în decorarea interioară a caselor noastre

Adina Meyers