O casă din lemn este soluţia cea mai bună atunci când îţi doreşti să te bucuri de un cămin trainic, sănătos, confortabil şi care să degaje un aer special. În continuare îţi vorbim despre principalele avantaje pe care le oferă o astfel de locuinţă.

1. Din fericire, în ţara noastră, lemnul se găseşte peste tot, aşa că nu vei întâmpina probleme în ceea ce priveşte procurarea sa. De altfel, în ultimii ani, acest material este folosit din ce în ce mai mult atât pentru construirea caselor, cât şi pentru executarea componentelor care intră în structura acestora (acoperişuri, şindrilă, şiţă, pardoseli din parchet, uşi etc.).

2. Lemnul izolează foarte bine – casele realizate din acest material sunt singurele care reuşesc să depăşească eficienţa energetică a construcţiilor din cărămidă. De asemenea, oferă o rezistenţă mecanică acceptabilă în cazul locuinţelor de dimensiuni medii şi asigură stabilitate pe durata unei generaţii.

3. Un alt mare avantaj al lemnului îl reprezintă elasticitatea sa, care nu permite apariţia fisurilor în pereţi, amortizează vibraţiile şi absoarbe undele seismice.

4. Spre deosebire de locuinţele din BCA, cărămidă, prefabricate din beton etc., cele din lemn sunt prietenoase cu mediul, ecologice şi foarte intime.

5.  Casele din lemn oferă un climat foarte plăcut şi sănătos. Mai exact, sunt călduroase iarna şi răcoroase vara, păstrează o umiditate optimă în interior indiferent de vreme şi se integrează perfect nu numai în peisajul rural, ci şi în zonele aglomerate ale oraşelor, asigurându-le proprietarilor linişte şi un confort sporit.

6. Alte două plusuri oferite de acest tip de locuinţă sunt preţul accesibil şi perioada scurtă de execuţie. De exemplu, dacă te hotărăşti să îţi construieşti o casă din lemn, trebuie să ştii că o construcţie de 100 de metri pătraţi poate fi gata în aproximativ o lună şi jumătate. 

Related posts

Descopera uimitoarele elemente de tamplarie PVC pentru spatiile comerciale amenajate in STIL MODERN

Adina Meyers

Castellana 77, o clădire sustenabilă cu fațada din sticlă Guardian Glass

Adina Meyers

Cat te costa amenajarea unei mansarde? Iata ce spun arhitectii

Adina Meyers