Când ai lucrări în zone izolate în care se produc deseori pene de curent și nu dorești să fii luat prin surprindere, un generator de curent reprezintă soluția eficientă pentru întregul șantier. Orice pauza de lucru reprezintă timp irosit inutil și bani pierduți, două aspecte critice pentru orice firmă de construcții. Prin urmare, e bine să iei în considerare toți factorii externi care pot afecta productivitatea echipei de lucru și să fii pregătit pentru orice situație. 

Tipuri de generatoare de curent

Pe piață e disponibilă o gamă destul de variată de generatoare de curent, accesorii generator electric și utilaje pentru construcții cu care poți duce munca la bun sfârșit. Fiind foarte ușor să cumperi un generator de curent nepotrivit, e necesar să te informezi mai mult despre acest subiect. 

Sunt două categorii importante de generatoare de curent, după cum urmează: generatoare de curent staționare și generatoare de curent portabile.

Cele staționare sunt potrivite pentru utilizare majoră sau moderată, iar cele portabile pentru utilizare redusă, adaptabile mai mult locuințelor. Având o putere mai mică decât cele staționare, chiar înjumătățită, generatoarele portabile nu sunt potrivite șantierelor de lucru.

Pentru șantiere recomandăm generatoarele staționare, care au putere mare și pot alimenta pe o perioadă mai lungă de timp echipamentele de lucru. 

Cum alegi cel mai bun model și accesoriile pentru generatorul electric potrivite?

Modelul potrivit îl alegi în funcție de caracteristicile generatorului: puterea furnizată (kw), tensiunea furnizată, sistemul de pornire cu care este dotat, tipul de combustibil folosit de motor, caroseria și, nu în ultimul rând, regimul de lucru în care urmează să funcționeze. 

Puterea necesară pentru generatorul de curent se determină în funcție de tipul consumatorilor, care pot fi inductivi, și anume cei care consumă mai mult la pornire decât în timpul funcționării, sau rezistivi, care consumă mai puțin în timpul pornirii decât în momentul funcționării. Așadar, e prioritar să stabilești înainte de achiziționare puterea pe care trebuie să o aibă generatorului pentru a alimenta toate utilajele de lucru din șantier. 

Cât despre tensiunea furnizată, generatoarele de curent sunt de două feluri: generator de curent monofazat (230 volți) sau trifazat (400 volți).

În ceea ce privește sistemul e pornire, vei găsi pe piață generatoare cu pornire la sfoară, la cheie (electrică) sau cu pornire automată. Pentru un șantier se pretează mai bine generatoarele cu pornire automată, care sesizează lipsa tensiunii de la rețea și o suplinesc. 

Generatoarele de curent pot funcționa pe bază de benzină sau motorină. Cele pe motorină au fiabilitate sporită, pornesc în orice condiții și au costuri de exploatare mai reduse în timp. Cât despre cele pe benzină, putem spune că au greutate redusă, deci mobilitate mai mare, nivel de zgomot redus și preț mai mic de achiziție. 

În șantiere sunt potrivite generatoarele de curent cu caroserie de insonorizare: sunt mai silențioase, pot fi montate afară și nu este necesară protejarea lor. În general, aceste aspecte sunt regăsite la generatoarele pe motorină.

Accesorii necesare pentru buna funcționare a unui generator de curent

Pentru a funcționa ca la carte, e nevoie și de anumite accesoriigenerator electric, și anume:• Panou de administrare• Prize – cu cât mai multe, cu atât mai bine!• Kit de roți – sunt necesare pentru a facilita transportul generatorului. Unele modele le au incluse în pachet, pentru altele le poți achiziționa separat.• Prelungitoare• Baterii – este necesară în cazul generatoarelor de curent portabile, dacă se dorește pornirea automată a aparatului.• Sistem de detectare a defecțiunilor – Această funcție poate fi prezentă la modelele mai noi de generatoare de curent. 

În magazinele de profil online găsești detalii despre accesoriile potrivite fiecărui tip de generator.

Related posts

Mic refugiu în natură

Adina Meyers

Ultimul truc pentru transformarea holului

Adina Meyers

Economisește chiar și atunci când îți repari/renovezi casa

Adina Meyers