LifeStyle

Cum scapi de parul de animale din casa, rapid si cu un minim de efort

Animalele de companie ne ajuta sa fim mai linistiti si mai fericiti, dar ce facem atunci cand vine perioada in care incepe sa elimine din ce in ce mai mult par, pe care il vom gasi in fiecare coltisor? Acesta este principalul motiv pentru care multe persoane spun ca nu isi doresc un caine sau o pisica prin casa: lasa foarte mult par, care este dificil de adunat. Intr-un fel le dam dreptate, insa tine cont de faptul ca ei nu detin adevarul absolut, existand solutii care sa te ajute sa scapi rapid si fara foarte mult efort de parul de animale din casa.

Inainte de a-ti spune cum scapi rapid de parul de animale din casa, e bine sa precizam chiar de la inceput faptul ca e recomandat sa iti perii zilnic animalul. Exista perii speciale care te-ar putea ajuta foarte usor sa faci acest lucru mult mai eficient. In acest fel, cainele sau pisica ta va avea mult mai putin par care sa cada pe covoare, paturi sau alte suprafete din casa, repsectiv sa ajunga pe tine. De asemenea, ofera-i animalului tau toate vitaminele de care are nevoie, mai ales in timpul primaverii si toamnei, pentru ca organismul sau sa faca mult mai bine fata schimbarile bruste de temperatura. Vitaminele vor dule la scaderea ritmului de eliminare a parului.

Acum sa trecem la modul in care poti mult mai usor sa cureti parul de animale din casa… Afla ca prietenul tau cel mai bun trebuie sa fie aspiratorul. E bine ca pe langa aspiratorul clasic (in cazul caruia recomandam sa fie prezent un filtru HEPA, pentru a nu permite prafului sa ajunga inapoi in aer) sa ai si un aspirator de mana, pe care sa il poti folosi mult main usor pentru suprafetele mai greu accesibile ori pentru a scapa de parul de pe hainele tale. Cu el poti sa aspiri fara probleme si mari batai de cap asternuturile din pat.

In cazul podelelor, nu e foarte eficient aspiratorul, dar poti in schimb sa folosesti un mop electrostatic, care este perfect pentru parul de animale, pe care il va aduna dintr-o singura miscare. In ceea ce priveste mobilierul, acesta e bine sa fie curatat doar dupa ce ai terminat de aspirat si de folosit mopul. Servetelele umede te pot ajuta mult.

Rolele de hartie pot fi si ele niste adevarate prietene ale tale, mai ales pentru a scapa mai repede si usor de parul de pe haine, dar eficienta lor tinde sa aiba o anumita limita. In momentul in care este atinsa aceasta limita e timpul sa apelezi la alte trucuri. De exemplu, stiai ca manusile de uz casnic, dupa sunt umezite, devine niste adevarati dusmani pentru parul de animale? Dupa ce le-ai umezit bine, plimba mana ta pe suprafatele pe care vrei sa le cureti, iar dupa ce aceasta s-a umplut de par clateste-o cu apa din abundenta si reia procesul daca observi ca locul nu a fost curatat complet.

Exista chiar si anumite solutii pe care le poti folosit pentru a desprinde cu o mult mai mare usurinta firele de par de pe anumite suprafete, iar printre cele mai efiiente se numara, din nou, bicarbonatul de sodiu (practic e solutia buna la toate).

Related posts

Cum ai grijă de plantele tale la finalul iernii

Adina Meyers

Airbnb, decizie majoră legată de petreceri şi alte evenimente

Adina Meyers

TriLipo, o solutie revolutionara pe piata de beauty

Adina Meyers