Amenajari Interioare

Cum să-ți transformi locuința într-o casă inteligentă în 4 pași simpli

Casele inteligente au fascinat imaginația oamenilor timp de decenii și mulți antreprenori și inventatori au încercat să transforme acest vis în realitate în trecut, însă fără prea mult succes. Primele prototipuri de sisteme inteligente pentru locuințe erau foarte scumpe, iar beneficiile pentru consumator destul de reduse. Acest lucru s-a schimbat însă radical în prezent.

Avansul tehnologiei din ultimii ani a permis apariția unor dispozitive și programe software care pot transforma complet felul în care locuim și trăim în propriile noastre case. Mai mult decât atât, concurența acerbă dintre companiile de pe piața de tehnologie a împins constant prețurile în jos, astfel că deținerea unei case inteligente nu mai trebuie să fie un sacrificiu financiar. Cu câteva mici investiții în dispozitivele potrivite, orice proprietar își poate transforma locuința într-o casă inteligentă. Iată 4 pași ușor de urmat care te vor ajuta să te bucuri de o casă inteligentă:

 

1. Preia controlul asupra electrocasnicelor

Un bun punct de pornire pentru a transforma locuința ta într-una inteligentă este prin achiziționarea unor prize inteligente. Acestea vor schimba complet felul interacționezi cu diferitele aparate electrice și electrocasnice din locuința ta și te vor ajuta să economisești energie electrică, eficientizând consumul din locuința ta. Prizele inteligente îți permit să controlezi toate aparatele conectate la ele de la distanță, direct de pe telefonul mobil.

Mai mult decât atât, prizele inteligente pot fi programate să pornească sau să oprească aparatele la care sunt conectate. Spre exemplu, vei putea programa lămpile din dormitor să se aprindă atunci când vrei să te trezești sau vei putea programa pornirea aparatului de cafea pentru orele dimineții. De asemenea, aceste prize pot fi programate pentru a aprinde și a stinge lumina la intervale regulate atunci când ești plecat, pentru a ține la distanță răufăcătorii.

 

2. Schimbă sistemul de iluminat

Iluminarea locuinței tale joacă un rol important în confortul tău, așa că poate fi o idee bună să investești în becuri inteligente. Acestea pot fi controlate foarte ușor cu ajutorul unei aplicații ce îți va permite să schimbi culoarea luminii, să reduci intensitatea acesteia sau chiar să sincronizezi iluminatul din locuința ta cu ritmul muzicii pe care o asculți.

Cu un astfel de sistem, vei putea controla toate becurile inteligente din locuința ta direct de pe telefonul mobil, așa că nu va mai trebui niciodată să te ridici pentru a stinge lumina, dacă o uiți aprinsă într-una din camerele locuinței tale.

 

3. Securizează intrările în locuință

Securitatea în propria locuință e foarte importantă, iar o casă inteligentă te va ajuta să-ți protejezi bunurilor împotriva oricărui infractor. Pentru asta, ar trebui să instalezi încuietori inteligente pe ușile casei care au contact cu exteriorul. Conform Business Insider, acestea se pot conecta la telefonul mobil și vin echipate cu o cameră video, astfel că vei putea vedea cine te vizitează chiar și atunci când nu ești acasă.

Încuietorile inteligente te apelează direct pe telefonul mobil atunci când cineva se apropie de ușa casei, iar tu poți decide dacă deschizi ușa sau nu. Astfel, vei putea deschide ușa prietenilor sau curierilor care îți livrează un pachet, chiar și atunci când nu ești acasă, economisind bani și timp. În plus, în cazul în care un răufăcător încearcă să pătrundă în interior, încuietoarea inteligentă te va alerta rapid, iar tu vei putea suna imediat la poliție, reducându-i drastic șansele de a fugi cu bunurile tale.

 

4. Îmbunătățește-ți sistemul de încălzire

Felul în care îți încălzești locuința se va schimba complet cu un termostat inteligent. Acesta te va ajuta să eficientizezi consumul de energie și să-ți reduci facturile lunare. Cu un astfel de sistem, vei putea controla temperatura din casa ta, direct de pe telefonul mobil, oriunde te-ai afla. Vei putea să pornești căldura de pe smartphone înainte să ajungi acasă sau să programezi termostatul să pornească și să se oprească în funcție de programul tău de lucru. Astfel, vei putea să economisești energie, fără să faci vreun compromis în ce privește confortul tău.

Related posts

Chiar ai nevoie de un aparat de vidat in bucatarie? Afla raspunsul in acest articol

Adina Meyers

Cum să alegeți stickerele de perete potrivite 

Adina Meyers

10 trenduri în design-ul interior care au explodat în 2019

Adina Meyers