Cu siguranță majoritatea oamenilor se gândesc măcar o dată în viață cum să pornească o afacere proprie. Gândurile prind contur atunci când ai un fundament, o sumă cu care să pornești la drum. Chiar și actele necesare pentru înființarea unei firme costă bani. Pe lângă asta se adaugă sediul, banii de chirie și de întreținere până la momentul în care ai ceva profit. Totuși, în afară de faptul că poți să împrumuți bani acum (lån penge nu), imediat, ușor și rapid chiar în mediul online, te poți gândi la afaceri care nu necesită investiții mai deloc, sau investiții minime. Așa vei putea să ajungi la independența financiară mult dorită, fără să mai dai socoteală șefului, fără să nu ai niciodată timp. Câteva idei de afaceri cu investiții zero sau minime sunt următoarele: firmă de menaj, design interior, reparații locuințe, firmă de contabilitate, trainer în dezvoltare personală, blogging, coafură, manichiură. Ideea este să te orientezi către un domeniu căutat, un serviciu de care toată lumea are nevoie.
Cine poate activa ca designer de interior
Este la modă acum să-ți personalizezi casa, să aduci o amprentă unică în căminul tău. Dar cum să faci asta dacă nu te pricepi și duci lipsă de imaginație? Apelezi la un designer de interior care se va ocupa de proiectarea, amenajarea și controlul tuturor etapelor necesare decorațiunilor interioare. Și tu poți fi designer de interior!
Ce datorii au designerii de interior și cum te pot ajuta
Pentru locuințele particulare, în primul rând te vor ajuta cu nenumărate sfaturi în privința alegerii mobilei și accesoriilor, în funcție de buget. De asemenea, îți vor prezenta tehnici de recondiționare a interioarelor și a pieselor de mobilier. Îți vor face un plan detaliat cu idei pe care le puteți dezvolta împreună, în funcție de preferințele voastre. Nu în ultimul rând, ei pot să supravegheze toată munca echipei ce se va ocupa de fiecare etapă în parte, de la reîmpărțirea camerelor, ridicarea pereților din rigips, până la ultimele mici detalii, precum tablourile și fotografiile în ramă.
Sunt designeri care se ocupă de clădirile publice, de târguri și expoziții, de nave și avioane, de restaurante și cofetării sau baruri, și chiar de birouri.
Pentru a desfășura o astfel de activitate este nevoie de multe materiale, reviste de specialitate, o întreagă rețea de magazine specializate în materiale pentru design interior și site-uri online. De asemenea, va trebui să fiți la curent cu ultimele trenduri și să aveți un sistem de notificări pe care să le primiți săptămânal în căsuța de email. Este foarte important să vă construiți un portofoliu de clienți, deci nu uitați să realizați fotografii și să cereți referințe imediat ce terminați un proiect. Bine ar fi să puteți începe cu câțiva prieteni cărora să le faceți o ofertă de nerefuzat, pentru a fi mai ușor să porniți cu un mic istoric. Cel mai important este că puteți lucra de acasă în ritmul dumneavoastră, nu aveți nevoie decât de unelte de scris și de desenat, și eventual de câteva cunoștințe de tehnologie computerizată.
Vrei să începi o afacere similară, dar ești măcinat de griji? Te gîndești mereu că apare câte ceva care te dă înapoi? Obligațiile precum chiria, creditele și copiii mici îți răpesc mult timp și energie? Poți acum să consolidezi împrumuturile (samlelån), să găsești o chirie mai mică și să îi lași măcar un timp pe cei mici la bunici. Urmează-ți visul acum, fă-ți un plan realist și fii încrezător în forțele tale!