LifeStyle Retete

Cum sa faci un gratar excelent pentru prietenii tai

De îndată ce vremea bună ne zâmbeşte nimic nu ne mai ţine în casă în zilele frumoase. Ai aşteptat câteva luni până să vină primele zile cu soare, ca să întregeşti gaşca şi să va relaxaţi cu toţii la „un pahar de vorbă” alături de un grătar asezonat cu diverse legume.

Nu e mare filosofie s-o pui de un grătar chiar şi-n miez de săptămână – dacă tot n-ai astâmpăr până se face weekend.

Reţeta propusă de Chef Liviu Balint – ambasadorul Podravka, este una dintre cele mai simple și gustoase platouri de mix grill. Nu poți să-ți dai seama de gustul său până nu o să deguşti platoul de mix grill bine marinat cu Vegeta grill condiment pentru marinare.

Carnea se marinează ușor, pentru că Vegeta grill condiment pentru marinare n-are nevoie de mai mult de 30 de minute că să-ți frăgezească friptura şi s-o umple de arome apetisante.

Pentru platoul mix grill ai nevoie de coaste de porc în stil barbeque, ceafă de porc, piept de pui şi cotlet de porc. În felul acesta mulțumești toate gusturile şi îţi împaci toţi prietenii, indiferend de ce pretenții au ei.

Cum să faci un grătar gustos? Totul ține de jarul pe care perpelești carnea.

Mai întâi asigură-te că perpeleşti binişor jarul şi păstrezi focul constant, nici prea mare, nici prea mic. N-ai vrea să le serveşti prietenilor o friptură pe jumătate arsă şi pe jumătate crudă, nu? Focul cel mai bun vine din jăraticul calm – dar chiar şi aşa, din când în când stropeşte-l cu câteva picături de apă şi nu lăsa flăcările să cotropească friptura.   

Chiar dacă Vegeta grill condiment pentru marinare lasă carnea delicios de aromată şi fragedă, dacă vrei o friptură perfectă ar fi bine ca la fiecare 2-3 minute să întorci carnea de pe o parte pe cealaltă şi s-o laşi să se rumenească uşor, până când ajunge să fie făcută bine şi pătrunsă complet. Nu lăsa carnea prea mult pe grătar, nu vrei să se usuce sau să se întărească. Vegeta grill condiment pentru marinare te ajută să reduci timpul de bucătăreală şi să-ţi seduci iremediabil prietenii gurmanzi (şi chiar şi pe cei la dietă).  

Bineînţeles, poţi să acompaniezi fripturile sfârâinde cu o porţie mare de cartofi prăjiţi şi o salată clasică de murături. Nimeni nu se va supăra, te asigură Chef Liviu Balint.  

Aşa că declară deschis sezonul grătarelor şi dă sfoară-n ţară, printre prieteni, că faci reuniune de grup. Regulile sunt simple: păstrează întotdeauna alături Vegeta grill condiment pentru marinare şi nu refuza niciodată o seară gastronomică alături de cei dragi. Voia bună e asigurată, masa delicioasă e garantată. Dacă mai adaugi şi ingredientul „secret” – dragostea, ai toate şansele să calci pe urmele lui Chef Liviu Balint.  

Related posts

Recicleaza pentru un Craciun mai responsabil

Adina Meyers

5 lucruri pe care sa le verifici cand mergi sa vizionezi un apartament

Adina Meyers

Bricolaj pentru plante

Adina Meyers