Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca majoritatea apartamentelor din Romania sunt unele de dimensiuni mici sau medii. Deci foarte putine persoane pot spune ca se pot bucura de o locuinta care sa le ofere un spatiu suficient. Desigur, totul tine si de modul in care noi stim sa ne amenajam apartamentul, iar asta pentru ca printr-o simpla greseala putem transforma o camera aerisita si spatioasa in una care sa ne ofere o usoara senzatie de sufocare.

La orice pas pe internet putem gasi sfaturi care sa ne ajute sa ne bucuram la maxim de fiecare centimetru patrat pe care apartamentul nostru ni-l pune la dispozitie. In acest articol noi am adunat de la specialisti cele mai bune metode prin care putem face o camera de zi sa para mai mare. Pana la urma aici ne petrecem o buna parte a timpului, nu-i asa? Deci trebuie sa ii acordam atentie maxima pentru a o face sa ne ofere confort si linistea pe care o meritam dupa o zi obositoare la locul de munca.

Asadar, cum faci ca o camera de zi sa para mai mare? Primul sfat pe care toti designerii de interior il dau este legat de „deschiderea” cromatica a camerei. Vopsirea / zugravirea peretilor camerei de zi si tavanul acestuia intr-un alb pur sau orice alta culoare deschisa poate sa faca adevarate minuni in crearea impresiei de spatiu marit. Pastrarea unui design minimalist si a unei singure scheme de culori va ajuta foarte mult in oferirea de multa luminozitate.

In amenajarea unei camere de zi care nu e foarte generoasa din punct de vedere al spatiului pus la dispozitie e bine sa stim sa profitam cat mai mult de pe urma luminii naturale. Un prim pas aici este facut tocmai prin alegerea unei scheme cromatice care sa fie cat mai deschisa. In cazul in care nu esti atat de norocos incat locuinta ta sa fie una foarte luminoasa, atunci trebuie sa apelezi la corpurile de iluminat care, daca sunt bine alese, vor oferi un plus de personalitate si vor juca rolul unor importante elemente de decor.

Cand vine vorba de iluminatul artificial, pe langa cele principale, e bine sa ne indreptam atentia si catre corpurile de iluminat pentru lumina ambientala, care sunt reprezentate in special de lampile suspendate, lampadare sau spoturile incastrate. Sa nu uitam nici de corpurile de iluminat pentru lumina punctuala, care au rolul de a accentua anumite zone din casa.

Obiectele de mobilier trebuie sa fie si ele alese cu atentie pentru sufrageria mica, astfel incat ele sa nu incarce foarte mult aceasta incapere. Ideal este ca mobila sa aiba cat mai mult spatiu deasupra ei (deci nu alege una care sa ajunga pana in tavan). De asemenea, lasa picioarele mobilei la vedere, deoarece in acest fel se va crea foarte usor iluzia unui spatiu mai mare.

Integrarea oglinzilor in planurile noastre de redecorare este de asemenea benefica. Ele vor pacali ochii nostri, facandu-i sa creada ca dimensiunile sufrageriei sunt mult mai mari decat in realitate.

Related posts

Casa construita cu alge marine

Adina Meyers

Vila Ceausescu, scoasa la vanzare

Adina Meyers

Tendinţe în sustenabilitate pentru clădiri mai performante şi o planetă mai sănătoasă

Adina Meyers