LifeStyle

Cum să alegi un lacăt cu cifru potrivit: criterii de selecție, niveluri de securitate, materiale și finisaje

Vrei să conferi casei un nivel sporit de siguranță și confort? E foarte important ca locuința să inspire familiaritate și să-ți ofere acel sentiment de protecție. Tocmai de aceea, alegerea unui lacăt este primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare. Este o investiție care te poate ajuta să eviți riscul unei intrări prin efracției sau a furtului de bunuri personale.

Totuși, luarea unei decizii în materie de rezistență, finisaje și modalitate de acțiune nu este cea mai simplă misiune. Există multe modele pe piață, iar procesul de achiziție poate deveni destul de complicat, mai ales dacă nu știi exact ce cauți. Vrei să ai parte de o investiție durabilă și în același timp personalizată? Ține cont de sfaturile de mai jos și bucură-te de avantajele pe care le oferă gama de lacăte premium.

De ce sunt lacătele esențiale pentru protejarea bunurilor și proprietăților

Chiar dacă locuiești într-o zonă lipsită de riscuri, trebuie să te gândești la eventualele situații neprevăzute care pot apărea în timp. Utilizarea eficientă a lacătelor poate contribui semnificativ la protejarea bunurilor valoroase și la crearea unui mediu mai sigur pentru tine și cei dragi. Nu este singurul motiv pentru care e indicat să-ți achiziționezi sisteme de siguranță pentru casă. Iată de ce:

Lacătele pot fi utilizate pentru a securiza o varietate de bunuri, de la case și garaje până la biciclete, device-uri sau cutii de depozitare. În plus, reduc din start șansa de a rătăci obiectele de valoare sau actele importante.

Le poți integra la nivelul mecanismelor de securitate mai elaborate, cum ar fi alarmele sau camerele de supraveghere. Este o soluție ideală mai ales în cazul în care ai un business.

Un lacăt robust și bine fixat poate fi suficient pentru a descuraja un hoț care caută o țintă ușoară. În mod evident, metodele de intrare prin efracție au evoluat de-a lungul timpului. Tocmai de aceea, e indicat să investești într-o opțiune de ultimă generație, de la un magazin feronerie.

Prezentarea diferitelor tipuri de lacăte tradiționale: lacăte cu cheie, lacăte cu arc, lacăte cu clichet

În ceea ce privește structura și materialul din care sunt confecționate, există mai multe modele de lacăte. Iată doar câteva dintre cele mai întâlnite tipuri:

  • Cu cheie – Cele mai comune soluții. Au un design fiabil și sunt ușor de folosit. Dacă îți dorești ceva mai ingenios poți opta pentru sistemele cu cheie unică, recomandate pentru a deschide și închide mai multe încuietori.
  • Cu arc – Utilizate atât în clădiri rezidențiale, cât și industriale. Un arc metalic intern asigură forța de blocare a lacătului. În momentul în care e folosită cheia corectă, arcul este eliberat. Sunt disponibile în diverse dimensiuni și finisaje.
  • Cu clichet – Prezintă un mecanism complex format din roți dințate și pini care se angrenează pentru a bloca și debloca lacătul. Au o carcasă robustă, care protejează mecanismul intern de tentative de spargere și riscuri de uzură.

Însă, în ultimul timp, printre cele avantajoase investiții se numără gama de lacăte cu cifru. Sunt mai eficiente, tocmai pentru că nu necesită utilizarea unei chei fizice.

Nivel de securitate si clasificare conform standardelor industriale

Pe lângă funcțiile de ultimă generație, un lacăt trebuie să respecte și standardele industriale de siguranță. La nivel european, se ia în considerare EN 1303:2015, care clasifică lacătele în 6 clase de securitate, de la 1 la 6.

În general, există trei nivele de securitate: de bază, mediu și înalt. Printre factorii de clasificare se numără:

  • Calitatea materialelor folosite,
  • Dimensiunea lacătului,
  • Rezistența carcasei,
  • Durabilitatea la manipulare,
  • Complexitatea designului.

Alege și tu lacăte moderne și bucură-te de avantajele pe care le oferă!

Related posts

„Grigore Antipa – 150” la Piatra-Neamț

Adina Meyers

Solutia ideala pentru parinti si copii!

Adina Meyers

Curatenie rapida si eficienta in intreaga casa, cu aspiratorul Ergorapido 2 in 1 de la Electrolux

Adina Meyers