Home

Cum sa alegeti un capsator pneumatic util

Despre capsatoarele pneumatice nu putem spune ca sunt genul de masinarii pe care le vei gasi in orice gospodarie sau de care te vei folosi foarte des in cazul in care singurele tale proiecte de lucru sunt unele mici. Insa trebuie sa recunoastem ca ele sunt de nelipsit din trusa unui specialist (ceea ce cel mai probabil esti si tu daca citesti acest articol), iar asta pentru ca scopul lor este acela de a ne usura munca.

Daca ne dorim o unealta de care sa ne folosim intens, in special atunci cand lucram in industria de fabricare a obiectelor de mobilier, atunci atentia noastra e bine sa se indrepte catre capsatoarele pneumatice. Desigur, nu orice tip de capsator pneumatic merita cumparat, ci trebuie sa fim atenti la anumite caracteristici, astfel incat sa avem garantia ca l-am ales pe cel care sa ne ajute cel mai mult.

Pentru inceput merita mentionat ca vom avea de ales intre modelele conventionale si cele multifunctionale, iar fiecare categorie are un pret care reflecta destul de mult utilitatea. Capsatoarele pneumatice din prima categorie (adica cele conventionale) sunt cele mai accesibile din punct de vedere al pretului, iar asta pentru ca si numarul de situatii in care ne vom folosi de ele este unul mai restrans. Chiar si asa, pentru folosirea lor in locuinta sau gospodarie sunt mai mult decat suficiente.

Un profesionist, dar si cei care au de facut niste lucrari mai serioase (ca de exemplu fabricarea mobilei sau punerea acoperisului pe casa) isi va indrepta atentia catre modelele multifunctionale, care sunt mai scumpe, dar in acelasi timp pot fi folosite si intr-un numar mai mare de cazuri.

Desigur, faptul ca ne indreptam atentia catre o categorie sau alta nu este suficient pentru a avea garantia ca am ales un model foarte bun. Este necesar sa ne hotaram si asupra alimentarii (exista capsatoare pneumatice electrice si manuale – fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale, deci vei alege tinand cont de care sunt asteptarile tale de la o astfel de unealta), dar si a parametrilor de lucru.

In ceea ce priveste parametrii de lucru, acestia sunt cei care ne ofera informatii importante in ceea ce priveste eficienta si performanta capsatorului pneumatic. Aici o sa te uiti in special la caracteristici precum presiunea (cea iti spune care este forta cu care se va realiza capsarea) sau consumul de aer (o caracteristica pe care o vei avea in vedere in special atunci cand o sa fii nevoit sa cumperi un compresor potrivit pentru capsatorul pneumatic).

Ce trebuie sa retii legat de presiunea / forta cu care se va realiza capsarea? Faptul ca va trebui aici sa te asiguri ca ea este „compatibila” cu materialele cu care vei lucra (asta pentru ca in caz contrar, consumabilele fie nu vor fi impinse suficient, deci nu vor ajunge pana la capat, fie vor intra prea adanc sau chiar vor iesi cu mult pe cealalta parte).

Sa nu uitam nici de ergonomia avuta, mai ales daca vom lucra in conditii nu foarte favorabile. E important ca utilizarea unei astfel de unelte sa fie cat mai usoara cu putinta.

Related posts

Cum sa-ti faci masa din trunchiul unui copac

Adina Meyers

Transform Your Flat Into a Tropical Oasis

Adina Meyers

YORK by Rodolfo Dordoni

Adina Meyers