„Umplutura” plapumii se misca si se strange in timp, aplatizan-du-se prin folosire. Pentru a-i reda forma obisnuita, aveti grija sa scuturati plapuma cel putin o data pe saptamana, schimband sensul de latime si lungime.

De cateva ori pe an, este bine sa aerisiti plapuma afara, avand grija ca aceasta sa fie expusa direct razelor solare.

Daca vreti sa scoateti petele existente pe plapuma, aveti grija ca, anterior, sa indepartati din locul cu pricina „umplutura” pentru a nu se uda. Spalati apoi pata cu un sapun obisnuit!

Daca insa puful dinauntru s-a udat, uscati-l cu un uscator de par, deoarece trebuie sa evitati mucegairea acestuia.

Spalarea plapumii este de preferat sa se realizeze „a sec”, din pricina uscarii dificile a pufului din interior.

In ceea ce priveste depozitarea pe termen lung, evitati rularea foarte stransa. Preferati suspendarea pe o bara, pentru a nu afecta „umplutura” printr-o pozitionare defectuoasa. In locul sacilor de plastic, alegeti pentru acoperire un cearsaf din bumbac.

Cearsaful

Exista cateva reguli de baza pentru spalarea corespunzatoare a cearsafurilor, fie ca este vorba despre curatarea de mana sau masina.

Cearsafurile albe necesita un tratament special pentru mentinerea unui aspect stralucitor. Se poate obtine o culoare alba, proaspata a cearsafurilor albe daca in ultima apa, de clatit, se adauga doua-trei picaturi de cerneala albastra. Daca cearsaful este tesut din fibre naturale, se poate spala la 95˚, la program lung, adaugand in apa inalbitor special de rufe.

Cearsaful nu se va mai ingalbeni daca va fi invelit pe timpul pastrarii in sifonier intr-un plastic de culoare inchisa sau intr-o textura metalica supla.

Related posts

Ce trebuie sa stim despre mansardarea casei?

Adina Meyers

Casa ideala pentru o familie tanara

Adina Meyers

Un decor alb? De ce nu?

Adina Meyers