Îți plac obiectele decorative vechi? Cele care au o poveste? Îți dorești să ai măcar un astfel de obiect în locuința ta? Ai evitat să achiziționezi mobilă din cauza prețurilor ceva mai ridicate? Dacă ai răspuns afirmativ la toate întrebările, atunci trebuie să știi că nu este nevoie să cheltui o sumă uriașă pentru a îți îndeplini visul. Cu ajutorul unor trucuri poți chiar tu să realizezi acest tip de decorațiuni.

Trebuie să știi că orice obiect poate fi „învechitˮ. Avantajul acestor elemente este că pot fi integrate în cadrul oricărui design: modern, industrial, shabby chic etc. Astfel, vei avea cu siguranță o casă plină de personalitate.

Așadar, dacă dorești, de exemplu să ai o masă veche care este construită din lemn masiv sau PAL/MDF trebuie mai întâi să o strici. Exact, detaliile care ne determină de obicei să schimbăm mobila sunt absolut necesare în acest caz. Prin urmare este nevoie de amănunte care apar în urma loviturilor, a zgârieturilor, a tocirii etc. Acestea se pot realiza, de pildă, cu ajutorul unui ciocan, a unei șurubelnițe, a unui cuțit, sau a utilizării glaspapirului. Etapa de deteriorare este una foarte relaxantă, iar pentru copii poate fi chiar amuzantă; în sfârșit pot avea ocazia să strice lucrurile într-un mod creativ.

După ce ai pregătit în acest mod masa trebuie să adaugi produsele care o vor proteja de-a lungul timpului și care îi vor oferi un look aparte. Prin urmare ai nevoie de un lac pentru a patina suprafața; acesta se găsește în mai multe culori. Pentru un plus de eleganță poți utiliza variantele metalizate. Apoi, dacă vrei să creezi un aer foarte vechi, poți opta pentru lacul cu efect de crăpături. Poți folosi și diverse culori; o masă veche poate să fie, de ce nu, și roșie. La final, nu uita ca pentru protecție să acoperi toată suprafața cu un lac potrivit.

O altă metodă care te poate ajuta să oferi un aer vechi diverselor obiecte din casa ta, indiferent de materialele din care sunt fabricate, este tehnica șervețelului. Etapele pe care trebuie să le urmezi sunt aproape ca cele de sus; diferența constă în faptul că toate materialele se vor aplica pe șervețelele care au fost lipite în prealabil pe suprafața de lucru. Trebuie să mai ai grijă să achiziționezi lacuri ce sunt recomandate pentru această tehnică.

Bineînțeles că poți antichiza obiectele folosind și șervețele și spații neacoperite decât de lacurile care oferă patină/crăpături sau de culori simple. Totul ține de imaginația ta.

Pentru mai multă inspirație în galeria foto vei regăsi câteva imagini cu aer de demult.

Sursă foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Casă cu atmosferă inspirată de locuințele toscane

Adina Meyers

Sugestii pentru amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Cum insufletesc textilele decorative orice interior

Adina Meyers