Home

Cum montam o usa cu ajutorul spumei poliuretanice

Majoritatea proprietarilor locuintelor care trec prin acest proces doresc sa se mute cat mai repede in noile camine. De aceea, pe langa costuri, materiale si profesionalismul mesterilor ei trebuie sa evalueze si timpii de lucru. Este evident ca acestia sunt direct conditionati de celelalte elemente ale renovarii, ceea ce inseamna ca o alegere inteligenta este cea care va avea ca rezultat o lucrare de cea mai buna calitate posibila, cu costuri cat mai reduse si realizata intr-un timp cat mai scurt.

Pentru a va optimiza renovarea, conform parametrilor mentionati mai sus, este esential sa va concentrati atentie asupra fiecarui aspect al lucrarilor. Pentru a exemplifica acest lucru, am ales sa va prezentam in acest material alegerea pe care au facut-o proprietarii unui apartament de 3 camere pentru usile de interior.

Acestea au fost prefabricate pe comanda la o firma specializata, montajul final facandu-se rapid si curat de catre angajatii aceleiasi firme.

Mai mult decat atat, raportul dintre calitate si pret a fost unul excelent.

Etape de lucru:

1. Lipirea elementelor tocului. Elementele tocului au fost debitate si ambalate separat. Dupa ce au fost transportate la locul montajului, ele au fost montate cu ajutorul adezivului si hltzsuruburilor. Au fost, de asemenea, ranforsate cu cleme metalice.

2. Asezarea tocului pe pozitie. Dupa ce au fost efectuate toate operatiile de asamblare a tocului, acesta a fost asezat pe viitoarea pozitie din golul de usa. Imediat dupa pozitionare, planeitatea tocului a fost verificata pe pe toate cele trei suprafete ale acestuia.

3. Ajustarea pozitiei tocului. In functie de indicatiile polobocului, pozitia tocului in golul de usa a fost ajustata, prin lovituri usoare de ciocan, pana cand planeitatea suprafetelor a fost perfecta. Odata ce a fost stabilita pozitia definitiva a tocului, acesta a fost fixat cu ajutorul unor pene din lemn.

4. Montajul spraiturilor distantiere. Din profile metalice, au fost realizate trei spraituri care au fost montate intre partile laterale ale tocului. Pentru a proteja suprafata tocului, pe capetele acestora au fost fixate placute din gips-carton.

5. Montajul usii. In urmatoarea etapa a lucrarii s-a trecut la fixarea usii. Mai inai au fost montate cele doua balamale in orificiile practicate in toc inca din fabrica. Usa a fost inchisa si deschisa succesiv pentru a se verifica modul in care ea se "aseaza" in toc.

6. Aplicarea spumei poliuretanice. In spatiile libere, ramase intre perete si toc, a fost introdusa spuma poliuretanica folosindu-se un pistol special. Dozajul acesteiea este esential, atat excesul, cat si lipsa putand sa afecteze montajul.

Atentie! Usa trebuie sa fie lasata in aceasta stare timp de doua zile, pentru ca spuma poliuretanica sa expandeze si sa se intareasca. Numai dupa aceea pot fi indepartate spraiturile distantiere. 

Autor: Constantin Stefan

Related posts

Sfaturi utile pentru vopsirea peretilor

Adina Meyers

„Trucuri” Feng Shui care aduc armonie în casă

Adina Meyers

Îți place arta abstractă?

Adina Meyers