Amenajari Exterioare

Cum iti amenajezi gradina, pentru a crea un spatiu perfect pentru relaxarea ta

Daca stai la casa, atunci cu siguranta iti doresti sa ai si tu un mic refugiu, o oaza de liniste de fiecare data cand te intorci de la servici, departe de intregul stres pe care acesta cel mai probabil ti-l face. Daca stii cum sa iti amenajezi gradina atunci cu siguranta o sa ai doar de castigat din punct de vedere al psihicului, deoarece vei avea un loc al tau, unde sa te relaxezi si sa iti pui gandurile in ordine. In plus, poti petrece aici clipe minunate cu familia ta sau alaturi de prietenii tai.

Nu e loc mai relaxant si care sa iti permita sa te deconectezi, sa te umpli de energie, precum propria ta gradina, pe care ai amenajat-o exact asa cum iti doresti tu – multi privesc amenajarea gradinii ca un proiect de suflet si au o placere nebuna sa lucreze la el. Poate ca din aceasta categorie faci parte si tu, dar in acest moment te-a lasat putin inspiratia sau esti in cautarea de sfaturi care sa iti permita sa ai niste rezultate minunate la final. Indiferent de motiv, in acest articol noi vom incerca sa te ajutam sa iti amenajezi gradina astfel incat ea sa reprezinte spatiul perfect pentru amenajarea ta.

Nu prea conteaza daca ai mult spatiu la dispozitie sau nu, iar asta pentru ca exista suficient de multe solutii atat pentru amenajarea unei gradini de dimensiuni foarte mici, cat si mari. Doar putina imaginatie iti trebuie si sa stii exact ce vrei de la spatiul de care dispui in spatele casei.

Din moment ce gradina va reprezenta locul in care tu iti vei petrece timpul liber, incercand sa te relaxezi la maxim, aici poti sa ai chiar si un mic gratar si un loc pentru servit masa, astfel incat sa poti face un gratar si sa mananci alaturi de membrii familiei tale ori, de ce nu, sa mai dai din cand in cand o mica petrecere.

In cazul in care nu stiai, afla ca sunt mai multe tipuri de gradini, fiecare dintre ele avand specificul ei in ceea ce priveste stilul de amenajare. Te ajuta destul de mult sa cunosti care sunt aceste stiluri, iar asta pentru ca poate servi drept inspiratie (pana la urma nu exista un tip „pur”, daca ii putem spune asa, ci de cele mai multe ori ne amenajam gradinile tinand cont de caracteristitile mai multor tipuri principale, combinandu-le). Aceste tipuri sunt: gradina frantuzeasca, gradina englezeasca, gradina japoneza, gradina mediteraneana, gradina rustica si gradina actavica – prezenta unui iaz in curte e ceea ce multi prefera.

Tine cont de faptul ca o gradina e bine sa fie atat un spatiu de relaxare, cat si unul functional, fiind necesar asadar sa fie prezente anumite dotari, ca de exemplu mobilierul de gradina si corpurile de iluminat. Daca ai copii, atunci cel mai probabil iti vei dori sa amenajezi si un colt de joaca special pentru ei si sa ii tii cat mai mult timp in aer liber. Pana la urma acest lucru este in avantajul lor, deoarece ii va ajuta sa fie mult mai sanatosi si fericit, tinandu-i departe de calculator si televizor.

Daca in curtea din spatele casei ai si copaci, atunci in functie de cat de departe sunt unii de alti poti instala un hamac de dimensiuni mari si super confortabil din care poti sa te relaxezi citind o carte sau, de ce nu, urmarind un film pe laptop. In acest fel te vei deconecta si vei scapa de stresul cotidian, iar tu iti vei reincarca bateriile pentru noua zi ce bate la usa.

Din cate se pare, cele mai multe persoane prefera sa isi amenajeze gradina in stil rustic, iar asta pentru ca ii duce cu gandul la casa bunicilor sau cea parinteasca, de vremea cand mergeau la tara si se bucurau de copilarie. Partea buna este ca nici nu ai nevoie de o cine stie ce investitie pentru amenajarea unei gradini in stil rustic, iar asta pentru ca multe dintre lucrurile de care ai nevoie le poti gasi la targurile de vechituri. Trebuie doar sa ai putina imaginatie si sa te gandesti in ce mod vei putea refolosi unele obiecte pe care le vei gasi acolo.

Un alt stil iubit de multe persoane este cel francez, in care predomina principiile simetriei si ale esteticii. Practic cuvantul care defineste acest stil de amenajare a gradinii il reprezinta perfectiunea. Costul poate fi mai ridicat, insa rezultatul final te va lasa cu siguranta mut de uimire.

Related posts

4 greșeli pe care le faci atunci când îngrijești gazonul și cum să le repari

Adina Meyers

Secretele unui gazon frumos si sanatos

Adina Meyers

Flori, plante si culori

Adina Meyers