Acoperisul este o parte importanta a casei ce nu trebuie neglijata, fiind nevoie ca, periodic, sa fie verificat, intretinut si renovat, pentru a evita problemele cauzate de intemperii sau de infiltratiile de apa.

Canicula, gerul, vantul, ploaia sau grindina actioneaza in mod direct asupra invelitorii unei case, aceasta fiind in permanenta expusa intemperiilor, care in timp ii pot afecta integritatea. Dupa cum se poate observa din diagrama, cele mai mari pierderi de caldura la o casa (evidentiate cu rosu) se inregistreaza la acoperis. In acest context este de remarcat faptul ca un acoperiș ceramic TONDACH(R) susține intr-un mod natural un climat interior echilibrat pe parcursul intregului an, respingand caldura in timpul verii si retinand-o iarna.

Avantajele renovarii acoperisului sunt evidente. In primul rand, cheltuielile sunt mult mai mici decat in cazul inlocuirii complete a acestuia, asigurand astfel siguranta si protectia casei impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile, fara prea mari eforturi, cheltuielilor privind energia (care impovareaza bugetul oricarei gospodarii) pot fi reduse cu pana la 20%. Apoi, locuinta este valorificata estetic si modernizata, pretul imobilului fiind sporit considerabil.

Solutia optima: acoperisul ceramic TONDACH® 

Tondach Romania ofera numeroase solutii de realizare si renovare a acoperisului, reprezentand unele dintre cele mai bune variante in cazul caselor unde se doreste un consum redus de energie.

Tiglele ceramice TONDACH® cu distanta variabila intre sipci permit schimbarea fara a fi necesara modificarea latuirii. Apoi clemele de siguranta, falturile duble superioare si laterale asigura impermeabilitate invelitorii. Nu in ultimul rand, designul si functionalitatea tiglelor cermice se combina perfect si asigura protectia optima impotriva conditiilor meteorologice, mai ales in cazul grindinei si furtunilor.

Solutii pentru toate proiectele

Pentru renovarea acoperisului caselor in stil clasic, cladirilor de patrimoniu, monumente istorice, si avand in vedere ca pentru cele de patrimoniu se pot folosi (conform legii) numai aceleasi materiale ca cele originare, TONDACH ®propune  tigla Solz Clasic Sibiu, tigla Solz pentru monumente istorice sau cea Solz Dreapta pentru monumente istorice ce poarta patina timpului. Pentru renovarea caselor traditionale, TONDACH® ofera solutia tiglei Profilate Transilvania, un model clasic si economic, care si-a dovedit calitatile de-a lungul timpului. Renovarea folosind aceasta solutie este mult usurata de faptul ca tiglele tip Transilvania  prezinta aceleasi dimensiuni ca si vechea tigla tip “leu” care inca mai rezista pe multe acoperisuri. In ceea ce priveste solutiile economice, TONDACH Romania propune tiglele de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemnos pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

 

 

 

Related posts

Hei Siri, deschide ferestrele de mansardă!

Adina Meyers

Casa moderna care costa doar o mie de euro!

Adina Meyers

Advertorial: Tips-uri pentru a-ti gasi apartamentul visurilor tale

Adina Meyers