Finantare

Cum gestionezi eficient bugetul dedicat renovarii casei?

Dincolo de cheltuielile efectuate pentru traiul zilnic, apare adesea nevoia sau dorința de a investi anumite sume de bani și pentru îmbunătățirea spațiului în care locuiești.

Costurile renovării depind însă de foarte mulți factori, ca de exemplu mărimea casei, tipul lucrărilor realizate, materialele utilizate sau cheltuielile cu manopera. Ei bine, nu este deloc simplu să planifici un astfel de proiect, să pui la punct toate detaliile financiare și să reușești să gestionezi eficient banii alocați lucrării. Dacă nu ai un buget prea mare pentru renovare sau îți dorești să te asiguri că administrezi cât mai bine resursele disponibile, avem pentru tine câteva idei care îți pot fi de ajutor pentru stabilirea strategiei de reabilitare.

Pune la punct un plan de renovare

Înainte de a începe renovarea casei tale trebuie să știi foarte bine ce presupune acest lucru și să-ți faci un plan. Intenționezi doar să zugrăvești pereții sau vrei să schimbi și gresia ori parchetul? Sau poate e necesară și altă tâmplărie ori trebuie să înlocuiești instalația electrică și pe cea sanitară? Este de preferat să iei în calcul toate aspectele legate de renovare și redecorare ca să știi din start tot ce ai de făcut. În acest fel îți vei putea calcula și un buget estimativ. În caz contrar, dacă pornești la drum fără nici o planificare și pe parcurs vei extinde lucrările, s-ar putea să nu poți acoperi toate costurile și să pierzi mai mult timp cu renovarea.

Împarte cheltuielile pe categorii

Ca să-ți fie mai ușor să ții evidența cheltuielilor, poți realiza un tabel în care să le împarți pe categorii. De regulă, dacă vorbim de un proiect amplu, poți avea costuri pentru instalația electrică, instalația sanitară, manoperă, materiale de construcții, materiale pentru finisaje, obiecte sanitare, aparate electronice și electrocasnice, tâmplărie, mobilă și decorațiuni. De preferat ar fi ca fiecare categorie să aibă o anumită sumă de bani alocată, ca să te asiguri că nu vei cheltui mai mult pentru un parchet prea scump și că vei rămâne fără bani de mobilă. Este important în acest sens să respecți cât mai fidel planul de renovare și să nu te abați prea mult de la aspectele stabilite inițial. În situația în care observi că nu faci față cheltuielilor, analizează documentația necesară aplicării pentru un împrumut online ca să fii sigur că poți solicita bani suplimentari rapid, exact atunci când ai nevoie, fără să te deplasezi la bancă.

Implică-te în renovarea casei

Chiar dacă ai apelat la o echipă de profesioniști și oricât de mult te-ar asigura aceștia că îți vor respecta toate dorințele, lucrurile pot scăpa foarte ușor de sub control. Scopul principal al celor care îți renovează locuința este profitul, de aceea, pot încerca să te convingă să investești în materiale de care nu ai neapărat nevoie sau să faci modificări costisitoare. De aceea, supravegherea muncitorilor este obligatorie ca să te asiguri de eficiența lucrărilor, dar și de faptul că tu ești cel care are control asupra bugetului de renovare de la început și până la sfârșit.

Alege să folosești materiale de calitate

Indiferent dacă ai sau nu un buget limitat, ai grijă să alegi materiale de calitate și să nu te lași păcălit de prețurile foarte mici. Ofertele prea generoase au de multe ori în spate materiale de slabă calitate, care te vor face să plătești ulterior sume considerabile pentru reparații. Ca să nu-ți irosești inutil timpul și banii și să ajungi în situația neplăcută de a le înlocui, mai bine optează de la început pentru materiale calitative și rezistente care să-ți asigure garanția lucrării.

 

În momentul în care te-ai decis să-ți renovezi locuința este important să știi ce va presupune acest proiect, care sunt lucrările ce vor fi realizate și bugetul estimativ. Ai grijă să nu te grăbești și să faci totul în etape, ca să te asiguri că te vei încadra cu banii și că nu va fi nevoie ca la scurt timp după finalizare să o iei din nou de la capăt pentru că rezultatul renovării nu este cel așteptat.

 

Related posts

Piața imobiliară prosperă: clădirile de birouri, la mare căutare

Adina Meyers

Programul ”Casa Eficientă Energetic” începe pe 15 septembrie. Cine și pentru ce poate lua bani nerambursabili de la stat

Adina Meyers

Proiect: garduri electrice, instalate lângă locuințele atacate frecvent de urși

Adina Meyers