Home

Cum faci un clopoţel de vânt?

La începutul sezonului cald, este momentul cel mai potrivit pentru a experimenta un nou proiect de DIY: construieşte un clopoţel de vânt cum altul nu-i, care să anime grădina, balconul sau terasa cu sunete încântătoare ori de câte ori adie vântul. Noi îţi venim în ajutor cu inspiraţia şi îţi oferim patru idei originale, foarte uşor de reprodus.

Clopoţeii noştri de vânt sunt simplu de făcut şi, în plus, nu te costă nimic, având în vedere că sunt confecţionaţi din lucruri care se găsesc în orice casă. Resturile de metal, bucăţile de lemn, pietrele, scoicile, mărgelele, cheile, monedele, tacâmurile vechi, cutiile de conserve şi multe alte mărunţişuri care aparent nu mai au nicio utilitate se pot transforma, cu un pic de inventivitate, în decoraţiuni foarte frumoase pentru curte şi grădină. Atenţie însă! Secretul obţinerii unor clopoţei de vânt reuşiţi constă în alegerea cu multă grijă a materialelor din care îi realizezi, astfel încât, prin lovire, acestea să producă sunete cât mai plăcute şi în armonie cu natura înconjurătoare.

 

 

Clopoţelul „grădinar”

L-am numit aşa pentru că este realizat din mini-unelte de grădinărit din metal. Sigur ai prin pod sau magazie un astfel de set simpatic, pe care i l-ai cumpărat puştiului tău pe vremea când era mic şi voia să grădinărească şi el cot la cot cu mami şi tati. După ce a stat ani la rând uitat într-o cutie acoperită de praf, a venit vremea să-l scoţi din nou la lumină şi să construieşti din el un clopoţel de vânt deosebit. Foloseşte găletuşa pe post de suport, agăţând de ea cu sfoară celelalte ustensile în miniatură. Pentru un aspect dinamic, taie sforile astfel încât să aibă lungimi diferite.  

 

 

Hippie hippie… clopoţel

Dacă îţi doreşti să aduci în jurul casei nu numai clinchete jucăuşe, ci şi un plus de culoare, îţi recomandăm acest model de clopoţel de vânt. Pentru obţinerea lui, ai nevoie de câteva bucăţi de plastic tare, în culori vesele, de un suport din lemn şi de sfoară. Cu ajutorul unui aparat de traforaj, decupează din plastic frunze, iar apoi dă-le câte o gaură la unul dintre capete şi prinde-le cu sfoară de suportul din lemn. În bătaia vântului, frunzele din plastic multicolore, „rupte” parcă dintr-un curcubeu, se vor lovi unele de altele, dând naştere unui efect vizual şi sonor neaşteptat de frumos. 

Sigur ai în casă câteva linguri şi furculiţe vechi, desperecheate, pe care nu te-ai îndurat să le arunci pentru că au un design frumos. În loc să-ţi ocupe spaţiul din sertare degeaba, mai bine le foloseşti pentru a crea un clopoţel de vânt inedit, care, aşezat într-un loc cu vizibilitate maximă, va atrage ca un magnet privirile tuturor celor care îţi vor trece „pragul” curţii. Operaţiunea nu este deloc grea, doar că, pentru a prinde tacâmurile cu sfoară de suport, trebuie să le găureşti cu o maşină de găurit prevăzută cu un burghiu pentru metal.

Un clopoţel de vânt realizat din scoicile adunate chiar de tine în timpul mini-vacanţei de 1 mai, care să aducă muzica mării în grădina ta – iată o idee pe cât de frumoasă, pe atât de simplu de pus în practică. Tot ce trebuie să faci este să alegi scoici de mărimi şi forme diferite şi să le înşiri pe mai multe sfori. Pe post de suport, poţi folosi o cochilie, de care să agăţi sforile cu scoici.

Surse foto: Pinterest si Shutterstock

Related posts

DIY: Cum preparăm uleiul de lavandă acasă și la ce ajută

Adina Meyers

Stylish Haipot Pendant Light by Dyberg Larsen

Adina Meyers

Taburet pentru picioare

Adina Meyers