Nevoile copiilor sunt cel mai bine cunoscute de părinţi. Pentru realizarea unui loc de joacă pentru cei mici, fie că este în grădină sau în curte, fie în interiorul locuinţei (în lipsa unui spaţiu exterior), la fel ca în cazul amenajării unei camere, apelarea la un arhitect sau designer specialist poate aduce multe beneficii.
Lucrul cu un arhitect specialist în amenajarea camerei copilului sau în realizarea unui loc de joacă asigură o viziune de ansamblu asupra proiectului. De la traducerea nevoilor specifice într-un design personalizat până la controlul costurilor și managementul timpului, acesta este cel mai în măsură să eficientizeze procesul și să îi îndrume pe beneficiari spre o soluție reprezentativă. Dacă totuşi vă hotărâţi să realizaţi singuri un astfel de proiect, este necesar să ţineţi seama de mai multe recomandări.
6 ponturi de avut în vedere când construieşti un loc de joacă
• Autonomie și aventură – Locul de joacă trebuie să le permită copiilor să se miște liber și să depășească obstacolele în siguranță.
• Ergonomie – Structurile și mobilierul trebuie să fie accesibile și pe măsura vârstei copiilor.
• Echilibru și coordonare – Este necesar să existe zone de cățărat, dar şi posibilitatea ca cei mici să poată mânui obiecte și structuri mici.
• Imaginație și conștiință de sine – Puneţi-le copiilor la dispoziţie locuri unde să se poată juca de-a poveștile, dar şi zone cu oglinzi, unde să se studieze și să se descopere pe sine.
• Creativitate și exprimare – Nu uitaţi să creaţi zone care să le stimuleze creativitatea și să le încurajeze imaginația.
• Timp de calitate – Luaţi-vă un timp dedicat, pe care să îl petreceţi împreună cu prichindeii voştri în spațiul lor.
Foto: www.arch2measure.ro şi Pinterest
Material realizat cu sprijinul arh. Ilinca Maican, tel.: 0723.387.911, e-mail: Ilinca.maican@gmail.com,
www.arch2measure.ro