Cu piesele de mobilier potrivite și cu ajutorul câtorva trucuri simple, un dormitor mic poate deveni mai încăpător decât ți-ai imaginat. Așa că dacă dormitorul tău nu are dimensiuni generoase, îl poți amenaja în așa fel încât să ai loc de pantofi, de haine, de dormit și de alte mici lucruri pe care le vrei la îndemână mereu. 

Partea cea mai bună este că de-a lungul vremii, magazinele de mobilier s-au pliat bine pe nevoile actuale ale proprietarilor care locuiesc în spații mici, așa că vei găsi în magazinele de profil piesele de mobilier potrivite pentru dormitorul tău.

Depozitare sub pat

În orice cameră mică, există spații pentru depozitare. Acestea pot fi pereții de care poți prinde rafturi de sus și până la nivelul la care ai nevoie sau spațiul de sub pat. Cu cât patul este mai înalt, cu atât vei avea și mai mult spațiu pentru depozitare sub el. Dacă patul nu dispune de propriul sistem pentru depozitare, te poți folosi de cutii adânci de carton sau de plastic. Prosoapele, lenjeriile de pat sau hainele de iarnă vor sta perfect aici.

Creează profunzime cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile au marele avantaj că pot mări vizual spațiul. Poți folosi o oglindă mare, iar dacă nu ai una, alege câteva mai mici, pe care să le prinzi în perete într-un grup compact. Cu siguranță că vor atrage atenția.

Bară pentru haine

Dacă nu ai loc pentru un dulap mare și încăpător, poți achiziționa un stender, pe care să agăți hainele pe care tocmai le-ai călcat și cele pe care le folosești cel mai des. Aceste stendere sunt foarte utile atunci când nu dispui de mult spațiu într-o cameră.

Alege mobilier pe roți

Mobilierul pentru depozitare care se află la capătul patului este pe roți. Nu doar că este încăpător pentru diversele lucruri care dau personalitate acestei amenajări, dar este și mobil și ușor de mutat.

Paleta de culori a dormitorului

Pentru un dormitor mic, optează pentru culori calde, care nu sunt agresive. Un gri pentru pereți este liniștitor, în timp ce lenjeriile galbene și perdele verzi îl completează perfect. Pentru a muta atenția de la pat, alege câteva rame colorate, în contrast cu griul peretelui.

Foto: IKEA

Related posts

3 proiecte de bricolaj perfecte pentru sufragerie

Adina Meyers

Stiluri atractive in care sa iti amenajezi sufrageria

Adina Meyers

Cu ce ne incalzim? Radiatoare, convectoare, aeroterme

Adina Meyers