Ingrediente:
– 7 oua
– 7 linguri zahar pudra
– 7 linguri faina alba
– 7 linguri ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 15 ml esenta de rom
– 15 ml esenta de vanilie
– 4 linguri cacao pudra
Citeste si: Desert de weekend: chec cu miez de nuca
Mod de preparare:
1. Se separa albusurile de galbenusuri.
2. Galbenusurile se bat cu 3 si 1/2 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga apoi 3 si 1/2 linguri ulei si esenta de rom. Se amesteca si se continua cu adaugarea a 3 si 1/2 linguri faina si 1/2 lingurita praf de copt. Se omogenizeaza.
3. Separat se bat albusurile cu 3 si 1/2 linguri de zahar pana se intaresc. Se adauga 3 si 1/2 linguri de ulei, esenta de vanilie si la urma faina ramasa si 1/2 lingurita praf de copt. Se omogenizeaza.
4. Intr-o tava de chec unsa cu ulei se rastoarna compozitia cu galbenusuri, iar deasupra se cerne intr-un strat cacaua pudra. Peste stratul de cacao se rastoarna compozitia cu albusuri.
5. Se niveleaza si se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se pudreaza si se taie felii.
Material preluat de pe http://www.goodfood.ro