LifeStyle

Cele mai pretențioase flori pentru gradină și casă

Atunci când ne cumpărăm flori pentru grădină și casă, încercăm să alegem soiuri cât mai rezistente la întuneric și la diferiți factori. Acest lucru nu ne iese mereu și putem alege, din greșeală, soriuri care sunt foarte pretențioase.

Alegerea plantelor pe care le vom pune în casă sau pe lângă casă nu este întotdeauna ușoară. Trebuie să luăm în calcul mulți factori precum intensitatea luminii, întunericul și umiditatea din aer, frecvența de udare sau chiar curenții de aer care pot circula în acea zonă a casei.

Unele plante nu sunt așa rezistete la frigul care trece printr-un geam deschis, spre exemplu, iar altele au nevoie de o udare constantă, cu mici cantități de apă.

Una dintre aceste plante care sunt mai greu de întreținut (dar nu împosibil) este begonia.

Această plantă este foarte frumoasă, cu flori mari și cu multe petale. Coloritul său a atras colecționari de-a lungul timpului, dar ce mulți nu știe este faptul că această plantă este greu de întreținut. Este foarte pretențioasă și din această cauză, mulți dintre noi nu am reușit săp menținem o begonia timp mai îndelungat.

Ea necesită o îngrijire continuă, iar pământul în care stă trebuie să conțină mult humus și nisip.

De asemenea, ea trebuie udată de două, trei ori pe săptămână și trebuie să avem grijă să nu îmbibăm pământul cu apă. Iarna, floarea se udă mai rar deoarece intră în semi-repaus.

Vara, ea trebuie ferită de razele soarelui, dar și de curenții de aer din cameră. Temperatura optimă pentru floare este de 20-25 de grade Celsius, iar gradul d eumiditate din aer trebuie să fie până la 85%.

O altă floare care este frumoasă, dar și pretențioasă este Sporul Casei.

Mai este cunoscuta si cu denumirea de Lisa cea harnica sau Nu-ma-atinge – vin de la cateva trasaturi caracteristice plantei: abundenta de flori si faptul ca, la cea mai mica atingere, pastaile mature se sparg si isi imprastie semintele.

In timpul primaverii si verii, aceste plante prefera ambiente bine aerisite, cu lumina indirecta – mentineti-le la 18 grade Celsius, desi rezista si la temperaturi mai ridicate. Este mai bine sa asezati ghiveciul intr-o cada ce contine pietris ud.

Din mai pana in septembrie, o data pe saptamana, adaugati un ingrasamant lichid in apa cu care udati planta.Toamna si iarna, ar trebui sa mentineti o temperatura in jur de 18 grade Celsius, astfel incat planta sa continue sa prospere si sa infloreasca.

Reduceti numai putin udarea. Daca temperatura este prea scazuta, udati planta mai putin, lasand pamantul sa se usuce si nu mai administrati ingrasaminte.

Related posts

Zmeura, medicamentul din grădina ta – FOTO

Adina Meyers

Noul catalog IKEA disponibil si in Romania

Adina Meyers

Prețul mediu pentru un apartament în București este de 1.000 euro/mp

Adina Meyers