LifeStyle

Ce solutii eco-friendly ne propun specialistii din industria constructiilor pentru 2016

Cum influenteaza emisiile de dioxid de carbon industria constructiilor? Mai mult de jumatate din populatia globului locuieste in orase, numarul fiind intr-o continua crestere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai importante orase din Romania si din lume au inceput sa-si construiasca cladiri eco-friendly, adaptate la mediul inconjurator. Nu mai este un secret faptul ca procentul celor care locuiesc in orase va ajunge la 66% pana in 2050, fata de 54% in 2014.

Lider mondial in domeniul habitatului, compania Saint-Gobain este hotarata sa depaseasca granitele din sectorul constructiilor durabile. Investitiile in formarea noilor generatii de comercianti si profesionisti constienti de importanta eficientei energetice si de aspectele legate de constructiile durabile vor garanta viitorul profesiilor din domeniu si vor accentua dezvoltarea acestora.

“Suntem hotarati sa imbunatatim eficienta energetica in fabrici si in procesele noastre de productie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezinta rezultatul arderii combustibililor fosili si al reactiilor chimice care apar in procesele de productie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a caldurii din furnale si utilizarea unui echipament cat mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres”, a mentionat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.

Urmatorul pas in aceasta industrie este sa construim cladiri care nu produc emisii. Arhitectii si companiile de constructii vor avea sansa sa puna in lumina ideile lor de constructii adaptate la mediul inconjurator pentru un viitor eco-friendly. De asemenea, ei vor aborda aspecte precum: reducerea consumului de energie in cladiri, reducerea emisiilor de carbon asociate productiei materialelor de constructii si incurajarea oraselor sa opteze pentru o abordare mai integrata in ceea ce priveste design-ul constructiilor si planificarile urbane. Totodata, se va incerca folosirea materialelor locale care consuma si mai putina energie pentru transport.

Timp de cativa ani, compania Saint-Gobain s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon in activitatile sale industriale si de distributie, dar si in furnizarea de materiale de constructii, cladiri terte, produse si servicii. Saint-Gobain isi propune ca, pana in 2025, sa reduca in activitatile sale consumul de energie cu pana la 15% si emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%. Întregul personal al companiei se implica zi de zi pentru a atinge acest obiectiv.

Pentru a crea un mediu eco-friendly, Saint Gobain se angajeaza sa:

– Promoveze conservarea si disponibilitatea resurselor naturale;

– Reduca emisiile de dioxid de carbon din activitatile industriale, transport, infrastructura si din produsele si serviciile companiei;

– Promoveze constructiile durabile si responsabile pentru a conserva energia si resursele naturale in timp ce asigura bunastare si confort;

– Dezvolte solutii inovatoare si eficiente, contribuind la cresterea eficientei energetice si la reducerea impactului negativ asupra mediului;

– Promoveze dialogul cu partile interesate.

 

 

 

Related posts

Diferențele dintre free trials și demo-uri 

Adina Meyers

Rowenta susține concursul de modelling Elite Model Look România 2016

Adina Meyers

Superb! Opera din Barcelona s-a redeschis cu un concert pentru 2.300 de PLANTE – VIDEO

Adina Meyers