Home

Ce este un aparat de spalat cu presiune si cum va poate ajuta un astfel de utilaj

Un astfel de utilaj, fie ca este unul simplu sau un aparat de spalat cu presiune profesional functioneaza pe acelasi principiu. Acesta reuseste sa inlature mizeria, chiar si pe cea incrustata, prin exploatarea debitului de apa. Aparatul poate fi folosit cu succes in mediile domestice, pe langa casa, in curte si in mediile industriale, unde veti avea nevoie de aparate cu o putere mai mare.

Astfel, prin intermediul apei care poate ajunge la presiuni de pana la 500 bari in cazul celor mai bune aparate de spalat cu presiune, poate sa indeparteze mai multe tipuri de mizerie:

– praf

– reziduuri

– mucegaiuri

– muschi

– noroi

Aparatul poate fi folosit pe suprafete intinse dar si dificile, atat in interior, cat si in exterior. In mediul exterior poate fi folosit pe pardoseli, ziduri, scari, acoperisuri, automobile etc.

Aparatele de spalat cu presiune se impart in mai multe categorii. Dupa modelul motorului acestea pot fi electrice sau pe benzina, pot functiona cu apa calda sau apa rece si variaza in ceea ce priveste presiunea apei. Presiunea este importanta deoarece cu cat este mai ridicata, cu atat curatarea este mai eficienta si timpul de curatare mai scurt.

Aparatele sunt dotate cu o lance si cu diferite tipuri de duze pentru diferite lucrari. Mai mult, unele aparate pot functiona atat cu apa calda cat si cu apa rece, in combinatie cu diferite tipuri de detergenti.

Caracteristici:

Pe piata exista mai multe categorii de spalatoare cu presiune, in functie de producator si de caracteristicile acestora.

Inainte sa achizitionati un astfel de produs, trebuie sa luati in considerare urmatoarele: greutatea fara accesorii a aparatului, debitul transportat, presiunea de care dispune, care este temperatura maxima de alimentare si consumul energetic.

Daca aveti nevoie de un spalator pentru utilizari casnice, sunt recomandate aparatele care costa in jur de 400 de lei, cu o presiune de 100-150 bari. Pe langa presiunea masurata in bari, care reprezinta forta de iesire a apei din duza, trebuie sa fiti atenti si la debit, care este masurat in litri pe ora.

Aceste caracteristici se afla in corelatie cu motorul, cu cat motorul este mai puternic, cu atat debitul si presiune sunt mai mari, dar creste si greutatea si dimensiunea produsului. Daca produsul este echipat cu roti, atunci greutatea si dimensiunile nu mai sunt o problema, acesta putand fi manevrat mai usor.

Tipuri de spalatoare

In ceea ce priveste metoda de spalare cu apa, acestea se impart in spalatoare cu apa rece si spalatoare cu apa calda, pentru utilizarile profesionale.

Aparatele de spalat cu presiune cu apa rece, sunt utilizate in mare parte in domeniul constructiilor, fiind eficiente deoarece dispun de o presiune crescuta a apei, care reuseste inlaturarea murdariilor.

Aparatele de spalat cu presiune apa calda, au avantajul de a nu avea un efect abraziv, temperatura ridicata permitand inlaturarea mizeriei si degresarea suprafetelor, lucru care le igienizeaza corespunzator.

Speram ca aceste informatii va vor fi de folos in cazul in care doriti  sa achizitionati un spalator cu presiune.

 

 

 

Related posts

Primul Show Fashion în format video din România

Adina Meyers

Work from home: cum să creștem productivitatea

Adina Meyers

Cum să decorezi casa pentru petreceri

Adina Meyers