„Inca din momentul in care am inceput sa cautam terenul pentru viitoarea casa in care urma sa ne mutam, stiam cum voiam sa arate terenul. Nu a mai fost nevoie decat de un arhitect cu viziune care sa transpuna pe foaie ceea ce ne doream noi. Imi amintesc ca, lucrand in domeniul imobiliar de foarte multi ani, aveam clar conturata in minte imaginea viitorului camin in cazul caruia am vrut sa combin doua stiluri care, aparent, nu aveau nicio legatura intre ele”, ne-a povestit unul dintre proprietarii casei situate pe un deal, intr-un cartier linistit de la marginea Iasului.

Din momentul in care au achizitionat terenul si au ales proiectul, totul a mers conform planului, fara incidente deosebite. „Am lucrat cu un arhitect tanar, care a inteles exact ceea ce ne-am dorit noi. In scurt timp, ne-a prezentat cinci proiecte, dintre care cel care purta numarul trei era casa visurilor noastre. In cea mai mare parte, ideile au fost ale mele. Am ramas impresionat de proiectele unui arhitect american, ale carui idei si concepte le-am combinat cu influentele dictate de stilul neoromanesc. Cu alte cuvinte, am ales ca imbinam rigorile stilului american cu elemente menite sa indulceasca liniile drepte, dictate de cel neoromanesc”, au mai spus proprietarii care, in momentul in care au avut proiectul in mana, si-au cautat o echipa de specialisti cu care sa colaboreze.

Lucrarile au durat aproape doi ani pentru ca, nemultumiti de lucrarile realizate pe santier, proprietarii au simtit nevoia sa schimbe din mers proiectul. „Am intampinat probleme, asa cum se intampla pe orice santier. Imi amintesc ca, desi era aproape gata, am ales sa dam jos podul si sa il realizam din nou. Muncitorii gresisera la imbinari, asa ca am preferat sa ma asigur ca totul este facut ca la carte, mai ales ca era casa in care urma sa stau impreuna cu familia”, ne-a mai povestit proprietarul.

Alte probleme au fost intampinate si in ceea ce priveste finisajele exterioare: „Am montat o parte din caramida decorativa, dupa care am dat-o jos pe toata pentru ca am ales sa schimb adezivul folosit in prima faza. A doua oara am optat pentru unul mult mai bun, care rezista la mai multe cicluri de inghet-dezghet si astfel ne-am asigurat ca nu vom avea probleme ani buni de acum incolo”, au mai precizat proprietarii. Acestia spun ca rezultatul final a meritat toate eforturile: „Astfel mi-am indeplinit visul de a avea o casa placata cu caramida. Un alt aspect extrem de important, caruia proprietarii i-au acordat o atentie deosebita, a fost orientarea casei in functie de punctele cardinale. „Din cauza faptului ca am avut sansa sa gasim un teren situat chiar pe varful dealului, cu o priveliste spectaculoasa, am tinut cu tot dinadinsul sa am deschiderea orientata spre sud. Sunt niste norme de urmanism de care nimeni nu mai tine seama in ziua de astazi. In plus, am pozitionat casa exact la mijlocul terenului pentru a-mi asigura intimitatea fata de vecini. Cand am inceput sa construim, in zona nu era nici macar o fundatie sapata. Intre timp, toti vecinii au inceput sa contruiasca si, una dintre marile mele nemultumiri este ca, in Romania, nu exista disciplina in constructii, iar oamenii nu tin cont nici macar de normele de baza atunci cand se apuca de constructia unei case”, a mai spus proprietarul.         

Material realizat cu sprijinul agentiei imobiliare Casa Alba, Iasi

Tel. 0723.053.713
contact@casa-alba.ro
www.casa-alba.ro

Related posts

Lucrezi de acasă? Iată 3 sfaturi pentru amenajarea biroului

Adina Meyers

Ai auzit despre magazinul TotulDespreUsi? Aici găsești uși de interior cu geam sau fără la preț bun

Adina Meyers

Casa in stil britanic, eleganta absoluta

Adina Meyers