Malul lacului Snagov a fost cadrul ideal in care o familie din Bucuresti a reusit sa isi puna in practica visul pe care il avea de ani buni: acela de a-si ridica din temelii propria casa, in care sa reuseasca sa se deconecteze de agitatia orasului.

Proprietarul ne-a povestit ca terenul a fost cumparat in trei etape, de la persoane diferite, si ca, prima data, au ridicat o cabanuta din lemn in care veneau doar in weekenduri pentru a se relaxa. Apoi, cand situatia financiara le-a permis, au pus si piatra de temelie a casei in care locuiesc si astazi. „Aveam un proiect in minte de foarte multi ani, iar la prima discutie cu arhitectul am conturat schita proiectului pe care am imbunatatit-o in timp.

Din pacate, cunostintele mele in domeniu nu erau, pe acea vreme, foarte vaste, asa ca am comis mai multe greseli in ceea ce priveste compartimentarea interioara a locuintei. Exista mult spatiu irosit, pe care ne-ar fi placut sa il exploatam intr-un mod mult mai functional.

Daca ar fi sa o luam de la inceput, acum as sti exact ce greseli nu trebuie sa mai repet. A existat si o greseala a arhitectului, pe care am corectat-o din mers prin improvizarea unui pod locuibil. Acum suntem nemultumiti ca avem multe spatii risipite, camere mici. Imi amintesc ca i-am spus arhitectului ca vrem o casa in „V”, care sa aiba in centrul livingului un semineu, dar, din pacate, nu a iesit chiar cum am visat, iar deficientele au devenit mai vizibile in timp, atunci cand familia noastra s-a marit cu venirea pe lume a celor mici”, ne-au povestit nostalgici proprietarii, care au adaugat ca locuinta a fost marita cu o anexa in care au fost amenajate dormitoarele celor doi baieti ai familiei.

Casa de la Snagov este realizata cu ajutorul unui sistem extrem de ingenios pe structura de beton. „Am optat pentru un zid englezesc, format din doua doua ziduri din caramida, separate de o perna de aer.

Astfel se obtine o izolatie termica si fonica extrem de eficienta. Cea mai mare bataie de cap ne-a fost data de finisarea exterioara, care a fost realizata cu ajutorul pietrei sedimentate de rau. Am schimbat sapte echipe de muncitori pana am gasit una care sa se priceapa sa aseze corect fiecare bucata de piatra”, a mai spus proprietarul, care isi aminteste ca ideea de a placa integral casa cu piatra i-a venit intr-una din vacantele pe care obisnuia sa le faca la Maneciu – Muntele Rosu.

„Am vazut ca taranii strangeau cu carutele piatra de rau pe care o depozitau in fata curtilor. Datorita faptului ca era vorba de munca bruta, imi amintesc ca pretul a fost la acea vreme modic, dar principalul inconvenient a fost ca a trebuit sa asteptam o perioada destul de lunga pana cand taranii au reusit sa stranga cantitatea de piatra suficienta pentru a placa intreaga casa si curtea. Pentru un plus de valoare estetica, pe langa piatra de rau am folosit pentru placarea fatadelor marmura alba si neagra, dar si bucati de caramida decorativa. Astfel am reusit sa spargem monotonia griului”, a mai spus proprietarul.

Piatra folosita pentru fatade si pentru pavarea curtii nu a avut nevoie de niciun fel de tratament special si nici nu necesita intretinere, fiind garantata o perioada foarte lunga de timp.

„La capitolul dezavantaje as putea aminti posibilitatea aparitiei unor infiltratii in cazul in care zidul nu este executat corespunzator. In plus, inca din primul an in care ne-am mutat aici ne-am confruntat cu o problema care ne-a surprins. Intre pietre obisnuiesc sa isi faca cuib zeci de viespii, asa ca suntem nevoiti sa dam cu un insecticid special in fiecare primavara”, au mai povestit proprietarii.

La interior, casa este structurata pe trei niveluri. La parter se afla livingul, bucataria, garajul si spatiile tehnice, in timp ce etajul si mansarda sunt dedicate dormitoarelor, dar si spatiilor pentru studiu si relaxare. Casa este mobilata in stil clasic, aspectul exterior fiind recreat si la interior. Baile sunt placate cu placi ceramice care imita piatra naturala, iar cea mai mare parte a finisajelor sunt realizate cu ajutorul altui material natural: lemnul.

Casa beneficiaza de o gradina generoasa in care a fost realizata o terasa construita dupa chipul si asemanarea cladirii principale, aici existand un spatiu pentru servit masa si o zona de barbecue. In imediata vecinatate a terasei acoperite se afla piscina, dar si un teren de baschet si unul pentru tenis. In partea din spate a gradinii se afla un lac, zona in care proprietarii au amenajat un ponton pentru ambarcatiuni de agrement si pentru pescuit. Gradina a fost amenajata de proprietari pe cont propriu, in etape, vegetatia folosita fiind extrem de variata.

Cumpara acum cea mai populara revista glossy Home&Deco

Related posts

5 magazine de lux cu un design interior impresionant

Adina Meyers

Black Friday cu preţuri mici: 10 prăjitoare de pâine ieftine

Adina Meyers

Amenajare exclusivista pentru un apartament exclusivist

Adina Meyers