Dacă te gândești să amenajezi o bucătărie retro, atunci ai în față un exemplu foarte bun, care te va inspira. O bucătărie retro nu se demodează, iar piesele de mobilier, în zilele noastre, nu mai sunt așade greu de găsit. Există foarte ulți producători de mobilier care lansează colecții întregi de piese retro. Important este să știi ce vrei, eventual să lucrezi cu un specialist care te va ghida și îți va da cele mai bune sfaturi și mai ales să fii flexibil în idei și alegeri. 

Chiar dacă nu este foarte mare, această bucătărie a fost bine gândită și organizată de la început. Mobilierul în formă de L a fost organizat doar în partea inferioară  a zidului. Pentru partea superioară s-a optat pentru două rafturi simple. În mijloc a fost păstrat locul pentru luat masa. Fronturile deschise la culoare, dar și sertarele albe ale mobilierului de bucătărie reprezintă elementele de modernitate ale acestei bucătării retro, în timp ce faianța colorată, masa albă și scaunele sunt elementele retro. 

Într-o bucătărie retro este important ca toate elementele, chiar dacă nu sunt din același set, să se potrivească bine la nivel de culoare. Scaunele roșii și faianța sunt petele de culoare de aici care se completează perfect, în timp ce compoziția este completată de alburi și bejuri discrete. 

Faianța, decorațiunea principală

Bucățile de faianță de 5x5cm reprezintă principala decorațiune din această bucătărie retro. Plăcile mai mici pot aduce dinamism într-o bucătărie, iar alegerea culorilor o poți face și în funcție de restul mobilierului pe care îl ai. 

Unde găsești mobilier pentru o bucătărie retro 

Mobilier pentru o bucătărie retro poți găsi în orice magazin sau chiar la târgurile de vechituri. Orice piesă de mobilier poate fi recondiționată și adusă la viață, așa că nu trebuie să te sperie termenul vechitură. O casă în care ai reușit să aduni piese cu poveste este o casă mai specială!

Foto: micasarevista.com

Related posts

Sugestii pentru reamenajarea unei locuinte

Adina Meyers

5 paşi pentru un cămin mai cald

Adina Meyers

Simplu, functional, organizat

Adina Meyers