Home

Care este masina de frezat potrivita pentru atelierul tau?

Pentru cei care nu stiu, masina de frezat mai este cunoscuta si sub numele de strung, iar aceasta, la origini, era folosita pentru a taia piesele din metal. In momentul de fata un astfel de aparat poate fi folosit intr-un numar mult mai mare de situatii / lucrari, fiind una dintre masinile de lucru care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie. Care este insa cea mai buna masina de frezat? Cum o alegem pe cea care fie utila cat mai des prin casa? Despre aceste lucruri vom discuta mai multe in continuarea acestui articol.

O masina de frezat nu va fi folosita doar pentru a taia piesele din metal, ci chiar si pentru prelucrarea lemnului, slefuirea pietrei, taierea de faianta, debitarea tevilor si asa mai departe. Dupa cum se poate observa, numarul de situatii in care ne putem bucura de utilitatea unui strung este destul de mare, deci merita toata atentia noastra atunci cand vine vorba de achizitionarea unuia.

La ce trebuie sa fim atenti? Depinde de scopul achizitiei. Mai exact, o masina de frezat va putea fi folosita ca hobby, pentru uz semiprofesional sau pentru uz profesional. In functie de categoria din care faci parte si pretul va varia destul de mult (de la cel mai mic nivel si pana la unul ridicat), lucru valabil si in ceea ce priveste posibilitatile de frezare pe care le avem.

In majoritatea cazurilor, pentru lucrarile din gospodarie iti poti indrepta atentia fara probleme spre un model semiprofesional, acesta fiind capabil sa acopere o gama larga de intrebuintari fara a fi sacrificate foarte mult performantele. Iti dai seama foarte usor care sunt modelele potrivite pentru un simplu hobby si cele de uz semiprofesional, primele avand de obicei preturi foarte scazute.

Evident, primul lucru de care vei tine cont este tipul masinii de frezat. Aici ai de ales dintre masini de frezat verticale si masini de frezat orizontale. Pe langa categoriile principale, avem si cateva subcategorii, printre care cele cu piese cu mobilitatea pe doua planuri de deplasare, pe un singur plan si cele care vin echipate cu un sistem burghiu.

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului spre care sa iti indrepti atentia, urmatorul pas este sa te gandesti care este puterea pe care ti-o poate oferi. Pentru modelele care se indreapta doar pentru cei care au ca hobby o astfel de activitatea puterea poate sa varieze intre 400 si 700 W. Modelele pentru uz semiprofesional au o putere cuprinsa intre 1000 si 1300 W, iar cele profesionale, respectiv pentru un strung de banc, ating o putere de 5000 W. Aici alegerea o vei face in functie de care stii ca sunt nevoile tale, deoarece ele variaza de la un caz la altul, in functie de situatiile in care te vei folosi de un astfel de aparat.

Diferitele functii care pot sa vina la pachet cu o masina de frezat sunt si ele de luat in considerare. Fie ca vorbim de posibilitatea ajustarii unghiului de inclinare al frezei, reglarea manuala a vitezei ori prezenta unui display, unele sunt binevenite, iar asta pentru ca ne usureaza folosirea sa si cresc numarul de posibilitati de utilizare.

Related posts

Lucruri pe care este bine să le știi atunci când cumperi becuri

Adina Meyers

5 reguli pentru sarbatori fara kitsch

Adina Meyers

Camere auto DVR, confort și securitate: motive pentru achiziționare

Adina Meyers