Stilul clasic nu se refera doar la aspectul cald al fronturilor, ci si la atribute precum necesitatile de depozitare, functionalitate si confort. 

Atunci cand vrei ca, intr-un spatiu limitat, cum este bucataria unui apartament obisnuit, sa ai o zona de gatit, una destinata prepararii mancarurilor (blatul de lucru), un spatiu de depozitare bine organizat si un loc de luat masa, cel mai bine este sa te orientezi spre ansamblurile de mobilier clasice. 

Citeste si: Bucataria clasica

Bucataria clasica este cel mai des intalnita la persoanele care prefera siguranta si stilul de viata linistit, in sanul familiei. Pentru ca, de cele mai multe ori, gatitul face parte din viata lor cotidiana, ei vor cauta un mobilier cu toate zonele de lucru apropiate, in care totul este la indemana, iar spatiile de depozitare sunt generoase.

Citeste si: Bucatarie clasica intr-un interior modern

In bucatariile amenajate in acest stil nu vei intalni fronturi lucioase si corpuri din sticla fumurie, aici primand spiritul practic (cat de usor se intretin corpurile, cat de incapatoare sunt etc.). Chiar si asa, sa nu-ti inchipui ca o bucatarie clasica nu are stil sau este lipsita de modernitate. Elemente precum un blat de lucru din granit, cateva accesorii din inox si electrocasnicele incorporate dau oricarei bucatarii, chiar si uneia in stil clasic, un aspect modern.

Citeste si: Bucatarii clasice in tonuri de verde

Indiferent ca este vorba de lemn masiv sau PAL melaminat, seturile clasice pot fi recunoscute usor, dupa fronturile in culori calde si naturale (vanilie, culoarea untului si diverse esente de lemn).

Avantajul bucatariei clasice consta in faptul ca nu se demodeaza in timp. Astfel, nu va fi necesar sa o reamenajezi peste cativa ani.

 

Related posts

Camera copilului, un proiect serios. Partea III

Adina Meyers

Amenajări pentru sezonul rece

Adina Meyers

Cum să faci o grădină verticală din jgheaburi

Adina Meyers