Sistemul de izolatie cu celuloza este o solutie moderna si performanta de izolare termica si fonica, realizata prin injectarea sub presiune in spatiul de izolat a fibrei de celuloza.

Materia prima este compusa din material organic obtinut prin reciclarea hartiei, ignifugat, aditivat cu solutie antiseptica pentru prevenirea aparitiei fungilor si tratat impotriva daunatorilor (ex. rozatoare, insecte).

Izolatia cu fibre de celuloza prezinta performante termice deosebite: conductivitatea termica a fibrelor de celuloza este de 0,037 kW/mk, mai buna decat cea a izolatiilor clasice cu vata minerala sau polistiren (vata minerala din fibra de sticla: 0,044 W/mk; vata minerala bazaltica: 0,042 W/mk; polistiren expandat: 0,045 W/mk). De asemenea, proprietatile fizice ale celulozei ii permit sa ajunga in spatii sau zone inguste din jurul instalatiilor aflate in pereti, cum ar fi tevi si conductori electrici, nelasand zone de aer libere care ar putea reduce eficienta izolatiei termice.

Poate cea mai importanta calitate este aceea ca izolatia este “verde”: spre deosebire de alte materiale de izolatie, celuloza nu retine apa sau umiditatea si se usuca, comportandu-se la fel ca lemnul (din care provine).

In plus, celuloza umple complet cavitatile, lasand foarte putine zone cu aer prin care poate trece sunetul, asigurand reducerea zgomotelor din interior. De asemenea, are abilitatea de a bloca aerul in interiorul ei. Este de mentionat ca densitatea pe metru cub a celulozei instalate in izolatii este de doua, trei ori mai mare in comparatie cu alte materiale.

Instalarea sistemului de izolatie interior se face cu ajutorul pompelor de injectare de catre lucratori specializati, urmand proceduri specifice izolarii cu celuloza. Intre aplicatiile sistemului de izolatie cu celuloza se numara: izolari interioare, izolarea acoperisului, izolarea termica a mansardei, izolarea podurilor nelocuite, izolarea caselor din lemn, izolarea caselor de metal sau din zidarie, izolarea termica a spatiilor industriale (depozite, hale), izolarea constructiilor anexe (garaje).

Procesul de aplicare se face direct din masina de transport prin intermediul furtunului spre tavan, perete sau acoperisul care trebuie izolat. Furtunul se trece prin deschideri (ferestre), operatia de injectare a materialului putand dura doar cateva ore pentru intregul pod, de exemplu.

Alegerea celulozei ca material de izolatie conduce la realizarea de economii ale energiei de incalzire de pana la 50% fata de izolatiile obisnuite. Preturile difera in functie de grosimea stratului ce urmeaza a fi izolat si densitatea la care este injectata celuloza, acestea incepand de la 8 euro/mp.

Pentru a suporta mai usor costurile unei astfel de lucrari, va puteti face din timp un plan de finantare a investitiei.

In acest sens, va recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: Initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

Related posts

Proiect de casă mică: suprafața utilă 110.86 mp

Adina Meyers

SYMMETRICA: 10% din cifra de afaceri, adusa de serviciile de montaj

Adina Meyers

Proiect de casă mică: suprafața utilă 118.6 mp

Adina Meyers