Autocolantul poate schimba fata obiectelor de mobilier si va poate ajuta sa fiti in pas cu moda, fara prea multe investitii.

Autocolantul este un material care se poate aplica pe usi, mese, dulapuri sau alte obiecte vechi care au nevoie de o noua fata. Deasemenea, o idee interesanta este aplicarea pe aparate electrocasnice care prezinta suprafete albe sau gri de dimensiuni mari (frigider, cuptor, etc.) si astfel aceste aparate pot contribui la un anumit decor sau ambianta, de exemplu retro. Materialul este usor de aplicat, durabil si aspectuos, reprezentand solutia ideala cand doriti sa schimbati rapid si eficient aspectul casei. Se gaseste sub forma de role sau fasii de diferite dimensiuni si poate fi aplicat cu usurinta, fara praf sau mizerie.

Citeste si: Solutii decorative pentru pereti

Nu trebuie sa fii specialist pentru a monta autocolantul. Ai nevoie doar de atentie pentru a elimina eventualele bule de aer care se pot forma sub el. Timpul nu este o problema, intrucat lipirea materialului se face foarte usor si repede, avand posibilitatea de a acoperi suprafete mari in cateva minute.

Tipuri de autocolant

Autocolantul poate fi folosit pe orice tip de material (lemn, sticla sau metal), existand o gama variata de culori si modele. Fasiile pot fi simple, intr-o singura culoare, dar, de asemenea, pot imita cu usurinta lemnul, pietrele, caramida sau metalul. Pentru sticla exista autocolant de tip vitralii, care poate fi fumuriu sau transparent. Acesta confera un aspect inedit geamurilor si usilor. De asemenea, exista si autocolant de tip fosforescent, folosit pentru diverse decoratiuni sau pentru camera copiilor.

Montajul

Pentru a lipi autocolantul pe suprafetele din lemn sunt necesare cateva operatiuni de curatare. In primul rand, trebuie inlaturata vopseaua scorojita. Apoi, pentru nivelare, suprafata va fi acoperita cu un chit fin, iar dupa uscare, aceasta se slefuieste cu un smirghel fin.

Suprafetele din metal si sticla trebuie degresate inainte de montaj. Se poate face acest lucru cu ajutorul solutiei de curatat geamuri. Daca suprafata nu este degresata, exista riscul ca partea adeziva a foliei sa se incarce de impuritati si sa nu mai asigure o lipire perfecta.

Trebuie sa aplicati folia progresiv. Se desfac cate 5-10 cm din marginea autocolantului, se aplica si se preseaza cu o rola de tapet.

Avantajele autocolantului

– diversitatea designului si posibilitatea de a crea intr-un timp foarte scurt o ambianta adecvata fiecarei camere;
– posibilitati de folosire nenumarate, sortimentul de modele fiind aproape nelimitat, iar prelucrarea, deosebit de usoara;
– costuri mici, cuprinse intre 5 si 15 lei/ml.

Material preluat de pe www.romanialibera.ro

 

Related posts

Casa cu terasa pe acoperis

Adina Meyers

Stilul chinezesc în casa ta – elemente cheie

Adina Meyers

Cum puteti reutiliza paletii in designul interior

Adina Meyers