Gata! Au trecut si sarbatorile de iarna, visam la primavara, dar mai avem inaintea noastra destule zile in care temperaturile scazute ne trezesc la realitate.
Poate ca pentru multi dintre noi rezolutia pentru 2015 este inceperea unei diete. Ca faci parte dintre acestia sau nu, iti garantam ca vei adora ideile de mai jos pentru o cina usoara din serile geroase de ianuarie. Alaturi de un ceai aromat fierbinte sau poate chiar de un punch, aceste aperitive ingenioase se vor constitui intr-un adevarat rasfat binemeritat dupa o zi solicitanta si stresanta!
Incercati-le si bucurati-va de aceste delicii simple!
Rulouri cu urda si ardei gras
Ingrediente:
3 lipii de marime medie
1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben
200 gr urda KOLIBA
2 linguri unt Premium KOLIBA
Sare, piper, boia dulce – dupa gust
Mod de preparare:
Ardeii se spala, curata si se taie cubulete mici. Untul si urda (la temperatura camerei) se amesteca, apoi se incorporeaza ardeii. Se adauga sarea, piperul, boiaua. Se taie fiecare lipie in jumatate. Se incalzesc bucatile de lipie in cuptor. Atentie: trebuie doar sa fie fierbinti, nu sa se coaca! Se ung bucatile de lipie cu amestecul obtinut, se ruleaza si se servesc calde.
Tips: Aveti liber la condimente! Adaugati ce va place si inovati mereu!
Ciuperci cu cascaval afumat si bacon
Ingrediente:
500 gr ciuperci mari
200 gr cascaval afumat KOLIBA
150 gr bacon
O legatura mica de marar
1-2 linguri smantana
Sare, piper alb, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Se spala si se curate ciupercile, se folosesc doar palariile. Se taie marunt baconul si mararul, se adauga smantana, sarea si piperul. Cascavalul KOLIBA se rade. Se umplu ciupercile cu amestecul obtinut si se pune deasupra cate o lingurita de cascaval KOLIBA ras. Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun ciupercile la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti!
Tips: Daca va plac combinatiile neobisnuite, in loc de piper puteti pune chimen sau nuca macinata!
Mini-tartine fierbinti cu cascaval si sunca
Ingrediente:
O bagheta frantuzeasca alba
½ pachet unt slab KOLIBA
250 gr cascaval KOLIBA
250 gr sunca slaba
Sare, boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Se taie bagheta in felii cu grosimea de 1 cm. Se ung cu unt KOLIBA. Feliile de sunca (taiate foarte subtiri) se impacheteaza in 4 si se aplica pe feliile de paine. Cascavalul KOLIBA se rade si se aplica topping pe mini-tartine. Se adauga un varf de sare si boia pe fiecare felie.se Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun mini-tartinele le la cuptor pana se rumenesc. Se servesc, de asemenea, fierbinti!
Tips: Se pot orna cu rosii cherry si oregano!