LifeStyle Retete

Aperitive calde pentru zile geroase!

Gata! Au trecut si sarbatorile de iarna, visam la primavara, dar mai avem inaintea noastra destule zile in care temperaturile scazute ne trezesc la realitate.

Poate ca pentru multi dintre noi rezolutia pentru 2015 este inceperea unei diete. Ca faci parte dintre acestia sau nu, iti garantam ca vei adora ideile de mai jos pentru o cina usoara din serile geroase de ianuarie. Alaturi de un ceai aromat fierbinte sau poate chiar de un punch, aceste aperitive ingenioase se vor constitui intr-un adevarat rasfat binemeritat dupa o zi solicitanta si stresanta!

Incercati-le si bucurati-va de aceste delicii simple!

Rulouri cu urda si ardei gras

Ingrediente:

3 lipii de marime medie

1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben

200 gr urda KOLIBA

2 linguri unt Premium KOLIBA

Sare, piper, boia dulce – dupa gust

Mod de preparare:

Ardeii se spala, curata si se taie cubulete mici. Untul si urda (la temperatura camerei) se amesteca, apoi se incorporeaza ardeii. Se adauga sarea, piperul, boiaua. Se taie fiecare lipie in jumatate. Se incalzesc bucatile de lipie in cuptor. Atentie: trebuie doar sa fie fierbinti, nu sa se coaca! Se ung bucatile de lipie cu amestecul obtinut, se ruleaza si se servesc calde.

Tips: Aveti liber la condimente! Adaugati ce va place si inovati mereu!

Ciuperci cu cascaval afumat si bacon

Ingrediente:

500 gr ciuperci mari

200 gr cascaval afumat KOLIBA

150 gr bacon

O legatura mica de marar

1-2 linguri smantana

Sare, piper alb, piper negru – dupa gust

Mod de preparare:

Se spala si se curate ciupercile, se folosesc doar palariile. Se taie marunt baconul si mararul, se adauga smantana, sarea si piperul. Cascavalul KOLIBA se rade. Se umplu ciupercile cu amestecul obtinut si se pune deasupra cate o lingurita de cascaval KOLIBA ras. Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun ciupercile la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti!

Tips: Daca va plac combinatiile neobisnuite, in loc de piper puteti pune chimen sau nuca macinata!

 

Mini-tartine fierbinti cu cascaval si sunca

Ingrediente:

O bagheta frantuzeasca alba

½ pachet unt slab KOLIBA

250 gr cascaval KOLIBA

250 gr sunca slaba

Sare, boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Se taie bagheta in felii cu grosimea de 1 cm. Se ung cu unt KOLIBA. Feliile de sunca (taiate foarte subtiri) se impacheteaza in 4 si se aplica pe feliile de paine. Cascavalul KOLIBA se rade si se aplica topping pe mini-tartine. Se adauga un varf de sare si boia pe fiecare felie.se Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun mini-tartinele le la cuptor pana se rumenesc. Se servesc, de asemenea, fierbinti!

Tips: Se pot orna cu rosii cherry si oregano!

Related posts

Ethnocentric. Colectia MobilaDalin 2015

Adina Meyers

EXPERIENTA BIFE-SIM 2013: conferinte, consultanta si programe speciale

Adina Meyers

A treia generatie Electrolux Ergorapido®: design desavarsit si eficienta maxima

Adina Meyers