Creativitatea este o cerință de bază pe piața locurilor de muncă. Studiile făcute de companiile de HR arată că în viitor creativitatea va fi pe primul loc în topul cerințelor angajatorilor. Creativitatea nu se învață la școală, aceasta se dezvoltă de-a lungul anilor și este suma unor factori cu care copilul are contact încă de la vârste fragede. Cărțile citite, expozițiile vizitate, filmele văzute, interacțiunea cu diferite tipuri de oameni pot fi tot atâtea lucruri care contribuie la dezvoltarea și cultivarea creativității.
Când vine vorba despre camerele pentru copii, există soluții deștepte care pot contribui foarte bine la dezvoltarea creativității copilului. Nu avem cum să le explicăm celor mici cu subiect și predicat ce înseamnă creativitatea și la ce îi va ajuta pe viitor, dar putem cu sigurață să le asigurăm un mediu de viață care să contribuie la dezvoltarea creativității. Aici, însă, are nevoie de ajutorul unui părinte, căci acesta este cel care îi amenajează camera.
Câteva exemple de camere amenajate astfel încât să dezvolte creativitatea copilului
Apropie-l cât mai mult de tot ce înseamnă artă. Câteva afișe colorate pe un perete îi pot stârni acestuia curiozitatea și imaginația. Afișele și desenele se pot schimba constant, pentru că se va plictisi repede de ele. Alături de acestea, ai grijă să aibă mereu amenajat un colț unde să poată picta, desena sau modela plastilină.
Un colț în care să își construiască propria lume imaginară, populat cu personaje din pluș haioase este o altă modalitate prin care poți dezvolta creativitatea. Cortul din material textil colorat se poate construi foarte ușor și cu siguranță că cel mic va ține multe ședințe acolo alături de prietenii săi.
Soluțiile pentru depozitare și organizare trebuie să fie mereu la îndemână. Încurajează-l să își facă mereu ordine între jucării șă să găsească un spațiu potrivit pentru fiecare. Cutiile colorate, rafturile sau nișele sunt soluții bune pentru organizare.
Foto: Pinterest