In ciuda numelui usor pompos, englezesc, stilul vintage este foarte usor de adoptat intr-o locuinta. Daca te surprinzi admirand lucrurile vechi, cu patina, si iti imaginezi parcursul lor istoric, iti va face mare placea sa-ti decorezi casa in stil vintage.

Acest stil decorativ are marele avantaj al libertatii de decorare si de exprimare prin intermediul obiectelor vechi. Cu alte cuvinte, aproape orice lucru vechi poate ajunge atractia vintage a casei tale, indiferent de utilitatea pe care a avut-o in tineretea sa indepartata.

Farfuriile migalos pictate, pe care bunicile noastre le scoteau din sertare doar in zilele de sarbatoare, pot iesi definitiv la lumina pe peretii casei noastre.

Nu ai nevoie de colectii scumpe pentru a da un aer vintage locuintei. Iti vei surprinde toti musafirii cu rama unei fereastre vechi sau cu un oblon din lemn rezemat de peretele livingului.

Tablourile sunt un simbol al stilului vintage si una dintre cele mai accesibile modalitati prin care poti recrea atmosfera romantica a vremurilor trecute. Nu trebuie sa fii colectionar de arta pentru a-ti decora peretii cu tablouri. Poti inrama fotografii vechi, afise, pagini de enciclopedie sau poti expune ramele goale.

Daca ai pastrat cu nostalgie jucariile din perioada copilariei le poti expune acum in camera copilului, amenajand aici un muzeu colorat si jucaus.

Stilul vintage se preteaza si bucatariilor, pe peretii carora pot fi agatate tot felul de vase si ustensile vechi, pentru a recrea atmosfera bucatariilor pline de arome ale bunicilor noastre.

Daca nu te-am convins sa adopti stilul vintage in decorarea peretilor, o vor face cu siguranta fotografiile din galeria de mai sus.  

Sursă foto: http://www.pinterest.com

 

Related posts

O casă cu un nou aspect te îmbie oricând 

Adina Meyers

Decoraţiuni handmade pentru pasionații de călătorii – FOTO

Adina Meyers

Rolul porţelanurilor în decorarea interioară a caselor noastre

Adina Meyers