Amenajari Interioare

Amenajarea balconului intr-o zona de relaxare

Integrarea balcoanelor in zona utila a locuintei reprezinta cea mai fericita solutie pentru cresterea confortului.

Aceasta este o solutie cvasiprezenta in domeniul reamenajarilor, ea neputand fi insa aplicabila in toate structurile arhitectonice. Materialele constituente ale peretilor exteriori, pozitionarea balcoanelor sau logiilor, precum si dimensiunile si forma lor sunt factori care conditioneaza integrarea acestora in aria utila a locuintei.

Cazul ideal, care faciliteaza o asemenea decizie, este cel in care balconul se desfasoara pe intreaga latura a unei incaperi, iar peretele exterior este din caramida, fara sa faca parte din structura de rezistenta a imobilului. O asemenea situatie permite o integrare completa a suprafetei balconului, ea contribuind semnificativ la cresterea spatialitatii camerei respective.

La polul opus se gasesc logiile si semilogiile a caror usa de acces se gaseste pe una din latimi, in timp ce peretele longitudinal o separa de o incapere diferita. O asemenea situatie face imposibila integrarea logiei in camera dinspre care se face accesul, in timp ce, integrarea in camera cu care are comun peretele longitudinal nu se poate face decat prin demolarea acestuia, lucru care depinde exclusiv de materialele constituente ale peretelui respectiv.

In cazul proiectului pe care vi-l prezentam in galeria foto, peretele era construit din caramizi BCA, lucru ce a facut posibila demolarea lui partiala. Astfel, suprafata dormitorului invecinat a crescut de la 12,96 mp la 17,69 mp. Operatiunea propriu-zisa a constat in eliminarea ferestrei dintre dormitor si logie si demolarea unei parti din zidul care se gasea sub aceasta.

Integrarea logiei in zona locuibila a presupus obisnuitele lucrari de termo si hidroizolare a tuturor suprafetelor care se gasesc in contact cu exteriorul. Usa care asigura accesul dinspre living in logie a fost inlocuita cu una din sticla cu rama din PVC.

Chiar daca logia a fost integrata in aria dormitorului, ea a ramas oarecum izolata, zona care asigura comunicarea intre cele doua spatii fiind relativ redusa. Acest lucru a permis amenajarea unui loc de relaxare in fosta logie, precum si amplasarea unui dulap pentru depozitare.

Daca aveti in plan un proiect asemanator, insa nu va incumetati sa-l incepeti din cauza costurilor implicate, va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii și prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

Related posts

Cum să alegi mobila pentru living în funcție de stilul tău

Adina Meyers

Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Adina Meyers

Lucrari de renovare in sezonul rece

Adina Meyers