Amenajari Exterioare

Ai furnici in casa? Iata cum poti scapa de ele foarte rapid si usor, cu solutii naturale

Sa scapi de furnicile din casa nu este un lucru tocmai usor de facut. De cele mai multe ori, solutiile chimice din magazine sunt daunatoare si pentru celelalte vietati sau plante din jurul locului atins de ele, iar unele sunt toxice chiar si pentru oameni.

Dar ca de fiecare data, natura ofera raspunsuri pentru orice problema pe care o putem intampina in casa sau in gradina noastra. Inainte de a da cu solutii sau lucruri naturale, trebuie sa te asiguri ca nu lasi firimituri de mancare prin casa și că toate alimentele sunt sunt bine acoperite si nu emana miros.

Dupa ce ti-ai luat aceste masuri de siguranta, iata cateva solutii naturale care ajuta impotriva furnicilor:

Foloseste otet: Intr-un recipient cu pulverizatori, poti adauga jumatate de litru de otet si putina apa si poti pulveriza aceasta solutie prin locurile in care ai vazut furnici. Din cand in cand este recomandat sa mai faci cate o pulverizare pentru prevenire.

Cultiva plante aromatice: Daca plantezi menta, busuoic, usturoi sau pelin in gradina, de preferat printre plantele tale, furnicile nu vor mai avea nicio sansa sa se apropie. Pe aceastea le poti cultiva si in ghivece, pe langa casa, iar furnicile nu se vor mai apropia atata timp cat ghivecele sunt in apropiere.

Scortisoara. Poti pune e podea betisoare de scortisoara sau poti aplicat ulei de scortisoara in locurile in care apar furnici. Mirosul acesteia le va tine la distanta mult timp.

Cafeaua. La fel ca și în cazul scorțișoarei, mirosul este cel care le alungă pe furnici. Este nevoie de cateva boabe de cafea sau de cafea măcinată pentru a le determina sa nu mai calce pe acolo.

Related posts

Sfaturi pentru udarea grădinii în sezonul cald

Adina Meyers

Cum iti amenajezi curtea in stil modern, cu un buget accesibil?

Adina Meyers

Floral Expo: aranjamente inedite si peste 1500 de flori la Sun Plaza

Adina Meyers