Vrei sa intelegi cateva din secretele inginerilor si constructorilor? Esti curios de modalitatile prin care poti sa iti transformi casa intr-o locuinta mai eficienta energetic? Vrei sa platesti mai putin pentru incalzirea sau racirea casei tale? Doresti sa afli care este legatura dintre izolatie si sanatatea ta si a familiei tale? Te intrebi ce trebuie sa iei in calcul inainte de a finaliza lucrarile la mansarda casei? Oricare din aceste intrebari te-ar framanta, astazi avem raspunsul! Citeste in continuare articolul si descopera sapte lucruri nestiute despre izolatia cu celuloza – darul naturii pentru veri mai placute si ierni mai blande.

 

 

  1. Te simti mai bine, in cele mai caniculare zile de vara

Oricât de plăcută este vara, cu toții ne simțim inconfortabili la temperaturi tropicale, in propria casa.

Izolația cu celuloza pe tavan, in pod sau la mansarda garantează că în zilele fierbinți climatul intern al casei ramane confortabil – fără aer condiționat scump.

 

2. Nu (mai) ai nevoie de o instalatie costisitoare de aer conditionat

Materialele izolante din fibre de lemn naturale ajută interiorul caselor să rămână plăcut și răcoros, fără a fi necesara instalarea sau pornirea (daca ea deja exista) sistemului de climatizare scump. De ce? Cele mai multe case deja construite nu pot rezista la afluxul de căldură din timpul lunilor de vară. Căldura are o cale mai mult sau mai puțin liberă în clădire.

 

3. Tii umezeala departe de structura locuintei

Ai amanat izolatia peretilor si a tavanului? Nu o mai face, ai doar de pierdut. Pereții neizolați determină o creștere nesănătoasă a nivelului de umezeală din locuință, ceea ce poate duce la:

  • apariția igrasiei și a mucegaiului;
  • apariția acarienilor;
  • deformarea parchetului și a mobilierului;
  • mirosuri neplăcute;

În general, apa provenită din mediul exterior, datorată ploilor, zăpezii sau a ceții, se depune pe pereții exteriori ai casei și apoi se infiltrează în tencuială. Izolația exterioară eficientă implică, pe lângă materiale inerte termic și folii bariere de vapori cu efect anticondens. Așadar, umiditatea nu mai poate pătrunde în locuința ta.

 

4. Ai liniste pentru urechi, pace pentru minte

Organizația Mondială a Sănătății a determinat că poluarea fonică reprezintă un factor de risc major pentru sănătatea ta și poate cauza:

  • stres;
  • tulburări ale somnului;
  • hipertensiune;
  • pierderea treptată a auzului;
  • tinnitus (zgomot perceput în ureche/cap) .

Izolarea exterioară a podului cu celuloza reduce semnificativ  o mare parte din zgomotele cauzate de trafic, de șantiere sau de zonele industriale.

 

5. Reduci costurile de incalzire

Tavanul, peretii si mansarda nu trebuie sa piarda caldura ci gratie izolatiei sa o distribuie intelept. Izolatia din celuloză este suflată sau pulverizată, în felul acesta celuloza umple golurile și oprește mai bine scurgerile de aer. Aceasta formează un strat compact de izolare, fără punți termice după aplicare – rezultatul? Facturi mai mici la energie.

 

6. Tii la distanta focul, mucegaiul, insectele si rozătoarele

Gratie tratamentelor moderne, celuloza nu poate fi atacata de daunatorii clasici ce pot sa ajunga in podul/mansarda casei tale – insecte, soareci, etc. Testele arata si proprietatiile ignifuge de exceptie.

 

7. Oferi siguranta si sanatate pentru toti “locatarii”

Izolația naturală nu emite substanțe volatile periculoase pentru sănătatea ta și a mediului. Astfel, calitatea aerului se va îmbunătăți considerabil și vei avea parte de un microclimat sănătos în căminul tău.  O casa sanatoasa = o familie sanatoasa.

 

Te-am gacut curios? Cere acum mai multe detalii tehnice despre izolatia naturala cu celuloza STEICO pentru casa ta, la Izolatiinaturale.ro!

Related posts

Cum să creezi o atmosferă de lux în casa ta?

Adina Meyers

Casă de 295 de mp construită din sticlă şi lemn

Adina Meyers

Rafinament frantuzesc intr-un apartament de 35 metri patrati

Adina Meyers